reklama 11A

Češi zakončili italské túry. Řezníček se rozloučil v Belgii výhrou

ikonka

První víkend v dubnu zakončil túry v Arezzu a Gorla Minore, kde se v uplynulých týdnech dařilo Čechům. V belgickém Lanakenu se loučil také Martin Řezníček, který v neděli přidal další vítězství. Juniorský tým má za sebou belgický Pohár národů.
07.04.2019 19:42  |  Autor: Lukáš Klingora  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Ani neděle 7. dubna se neobešla v zahraničí bez české vlajky na nejvyšším postu. Pro další vítězství si totiž dojel v belgickém Lanakenu Martin Řezníček, a to v sedle Clintin. Takto složená dvojice ovládla Grand Prix v rámci CSI1*, kde překážky měřily 130 cm.

Tento jezdec nechyběl ani na startovní listiny Grand Prix. Do parkuru vysokého 145 cm nastoupil spolu s Coolmanem 68, se kterým počítal osm trestných bodů na překážkách a jeden trestný bod počítal za překročení času.

ČTĚTE TAKÉ: Vítězství a další stupně vítězů v Belgii. Řezníček v Lanakenu září
 

V belgickém Opglabbeeku se představilo v Poháru národů družstvo hájící české barvy ve složení Sofie Najmanová, Linda Portychová, Kateřina Tomanová a František Stružinský. Hned v úvodním kole došlo k vyloučení Sofie Najmanové spolu s Florou, jejíž výsledek se tak škrtal. Záleželo tak na výsledcích ostatních členů českého družstva, kterých se ale štěstí dvakrát nedrželo. Nejlepšího výsledku dosáhla v prvním kole Kateřina Tomanová, která spolu s Chacco Gold zaznamenala osm trestných bodů. Další šestnáct bodů přidal na naše kontro František Stružinský a Bob Saint Clar. Celkem 21 trestných bodů pak počítala za svou jízdu v sedle Daviny M Linda Portychová. České družstvo se s těmito výsledky do pokračování neprobojovalo a dokončilo tak Phár národů na konečném 10. místě.
 
S Toscana Tour v italském Arezzu se rozloučil v Grand Prix jako jediný pod českou vlajkou Filip Doležal. V sedle hřebce Reason de Ganad ho čekaly překážky vysoké 150 cm, které překonal s konečným výsledkem devíti trestných bodů.

V Gorla Minore se i v neděli dařilo Zuzaně Zelinkové. Ta si nenechala ujít v sedle Caleriho II další stopadesátku v řadě, kde ji zabránila v postupu do rozeskakovaní jediná smolná chyba a umístila se tak na konečné 23. místo.

Do pořadí na vyšších příčkách výsledkových listin, promluvila Zuzana Zelinková opět v sedle Abby. S touto klisnou si v předchozích dnech sáhla česká reprezentantka na stupně vítězů a jinak tomu nemuselo být ani v neděli. Po čistém základním kole předvedla tato dvojice nejrychlejší jízdu v rozeskakování. Do konečného výsledku ale promluvily čtyři trestné body, které Zuzanu Zelinkovou a Abby odsunuly až na pátou příčku výsledkové listiny.

Výsledkové listiny z Lanakenu najdete TADY, z Arezza TADY a z Gorla Minore TADY

Foto: archiv Martina Řezníčka





reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE