Češi úspěšní v Šamoríně. Skutecký skončil pátý v EY Cup Grand Prix

ikonka

V sobotu 23. července pokračovalo parkurové dění ve slovenském Šamoríně při Danube Champions Tour II. Pozornost na sebe upoutal Vikotr Skutecký, který po vítězství ve finále malé túry obsadil i páté místo v Grand Prix EY Cupu na 145 centimetrech.
23.07.2022 18:19  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB


Viktor Skutecký ovládl při sobotním programu v Šamoríně finále malé túry s Jolly Jokerem. Tento dekorovací ceremoniál patřil převážně Čechům, jelikož na druhém místě doplnil Viktora Skuteckého Miloslav Příhoda s Ferreolusem Lat a gratulace za třetí příčku patřily Kamilu Papouškovi s Come Fly.
 
Velmi dobrý výsledek zaznamenala Anna Kostková, která v soutěži do 135 centimetrů, což bylo zároveň finále tříhvězdové bronzové túry, nechybovala ani v rozeskakování a s Congstarem skončila čtvrtá za třetí Michaelou Ježkovou ze Slovenska. 
 
Výšky 135 centimetrů dosahovaly také překážky speciální dvoufázové soutěže, která byla určená juniorům. V té se start vydařil Marianě Michlíčkové, jež si dojela taktéž pro čtvrtou příčku v sedle hřebce Dalton de Tiji. Pátá dále skončila Kateřina Růžičková s Coffee G a na sedmou příčku stačil výkon Natálie Kovářové s Jamillou WV.
 
V sobotní kvalifikaci na Grand Prix Big Tour CSI2* se z Čechů nejlépe vydařila jízda Aleši Opatrnému, který obsadil patnácté dotované místo s koněm Human Leaque. Barbora Vojtková s Contosem i Jan Štětina s Presleym chybovali jednou v první fází soutěže. 
 
Vrcholem sobotního programu mezinárodních parkurových závodů v Šamoríně bude finále Sliver Tour s rozeskakováním v rámci CSI3*, které bude zahájeno ve 20 hodin. 
 
Foto: poskytl Viktor Skutecký