CDI-W v Neumünsteru: Libuše Mencke po boku top drezurních jezdců světa

ikonka

Libuše Mencke se ve dnech 15. a 16. února postavila na start Světového poháru v německém Neumünsteru. V sobotu i neděli předvedla se Syriem velmi pěkné výkony, obdélník v této soutěži navíc sdílela například s Isabell Werth či Helen Langehanenberg.
16.02.2020 13:16  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB

Úžasnou atmosféru halového Světového poháru v drezuře si vychutnala v půlce února česká reprezentantka Libuše Mencke. Společně se svou stájovou jedničkou, třináctiletým mecklenburským valachem Syriem, závodila po boku nejlepších světových jezdců v německém Neumünsteru.
 
Do sobotní Grand Prix nastoupilo celkem osmnáct jezdeckých dvojic. Libuše a Syrio získali celkové hodnocení 67, 891 procent a postoupili z třináctého místa do nedělní volné sestavy. Nejlepší výkon v Grand Prix předvedla Němka Jessica von Bredow-Werndl v sedle klisny TSF Dalera BB se skvělým výsledkem 81,5 procenta.
 
Nedělní volnou sestavu předvedlo patnáct soutěžících a česká dvojice si procenty oproti sobotě ještě o něco polepšila. Získali totiž 69,365 procent. Všechny tři medailové pozice připadli Německu. Vítězství získala i tentokrát Jessica von Bredow-Werndl a TSF Dalera BB s 89,64 procenty před Isabell Werth v sedle Emilia 107 (88,45 procent) a Helen Langehanenberg s hřebcem Damsey FRH (85,22 procent).
 

VIDEO: Sobotní Grand Prix v podání Libuše Mencke a Syria

 
Kompletní výsledky najdete ZDE.
 
Foto archiv Libuše Mencke