reklama 11D

Časopis Svět koní 5/2019 představuje řadu inspirativních osobností

ikonka

/PR článek/ Nenechte si ujít nový časopis Svět koní. Lenka Nosková v něm vypráví, co obnáší život s frískými hřebci. Navštivte v novém čísle také mezinárodní drezurní klání v Hartpury nebo s ředitelkou Soňou Froňkovou střední školu ve Velké Chuchli.
07.10.2019 09:48  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

Nové číslo časopisu Svět koní vás seznámí se spoustou zajímavých lidí a míst. Dočtete se o Lence Noskové, která se věnuje práci s frískými hřebci, zatímco ředitelka Střední školy dostihového sportu a jezdectví Soňa Froňková, kterou známe mimo jiné i jako startérku Velké pardubické, prozradila, jak se zdejší studenti připravují na reálnou práci se zvířaty, jakých zahraničních akcí se účastní a co by si nejvíce pro „svou“ školu přála...
 
Nové číslo představí také hned dvě zajímavá plemena koní: lusitano a barokní pinto. Přečtete si, jak vzniklo pouto mezi lusitano hřebcem Jabatem a jeho jezdkyní Victórií. Dozvíte se, v čem spočívá svod koní a k čemu je podobná akce dobrá. Vysvětlila nám to předsedkyně Svazu chovatelů koní barokní pinto Gabriela Jašurková Mikutová.
 
A to není zdaleka vše. Připomeneme si jeden z dostihových vrcholů sezony: St. Leger. Nahlédneme do reiningového světa Daniely Adámkové a Petra Kaločová nás pozvala do své záchranné stanice pro koně, kteří potřebují dostat druhou šanci. Vyjeli jsme také do Alp za tyrolskými haflingy. A na závěr jedno sice smutné téma, ale může se týkat každého majitele koně. Když nám zemře milovaný kůň, existuje už řada možností, jak se s ním rozloučit.
 

Čtěte více ve Světě koní, předplatné i jednotlivé výtisky objednávejte ZDE.




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE