Caracole je úžasná, raduje se Julien Epaillard po triumfu v Madridu

ikonka

Francouz Julien Epaillard vyhrál v neděli 27. listopadu v Madridu šesté kolo halového Světového poháru v parkurovém skákání. Uspěl v sedle Caracole de la Roque, s kterou vyhrál už třetí kolo v Lyonu. Na svou klisnu pěje samou chválu.
27.11.2022 21:19  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB


 

Madrid se stal během posledního listopadového víkendu dějištěm mítinku halového Světového poháru. Už pošesté v sezoně 2022/2023 tam sbírali body jezdci v rámci Západoevropské ligy FEI. Vrcholem programu byla nedělní Longines FEI World Cup Grand Prix s překážkami do 160 centimetrů.
 
Do rozeskakování se po bezchybné základní části dostalo patnáct dvojic, čtyři pak dokázaly překonat i zkrácený kurz čistě. Nejrychlejší byl Francouz Julien Epaillard v sedle klisny Caracole de la Roque, což je stejná dvojice, která dokázala zvítězit už v třetím kole v Lyonu.
 
„Jsem na ni pyšný. Jela dvě kola Světového poháru a dvakrát vyhrála. Navíc vyhrála všech posledních sedm soutěží, co absolvovala. Je úžasná,“ pěje jezdec chválu na desetiletou francouzskou hnědku.
 
Epaillard za sebou nechal na druhém místě německého reprezentanta Daniela Deussera s ryzákem Bingo Ste Hermell. „Když jsem viděl Julienovu jízdu v rozeskakování, bylo mi jasné, že je nemožné s ním závodit. Jsem šťastný, že jsem porazil dalších devětatřicet dvojic,“ nechal se slyšet vítěz nedávné pražské Super Grand Prix. Třetí dojel Francouz Simon Delestre na valachovi Cayman Jolly Jumper.
 
Zdroj: FEI
 
Foto: Nacho Olano / FEI