reklama 11C

Bývala prezidentka FEI Hája ibn al-Husajn prý žádá v Německu o azyl

ikonka

Zahraniční rubrika Seznam.cz vydala v neděli 30. června informaci, že princezna Hája ibn al-Husajn, která byla osm let v čele Mezinárodní jezdecké federace FEI jako její prezidentka, opustila s dětmi Spojené arabské emiráty kvůli obavám o život.
03.07.2019 10:20  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A
Jordánská princezna Haja je manželkou Muhammada bin Rašíd Al Maktúma - premiéra a viceprezidenta Spojených arabských emirátů. S ním má dvě děti. Všichni tři, tedy Hája s dcerou a synem, měli podle Seznamu, který se odvolává na informace deníku The Times, uprchnout v obavách o život do Německa, kde už údajně Hája požádala o rozvod a o azyl. Detaily důvodu útěku nejsou zcela jasné. Hája prý není první členkou rodiny - ženou, která se pokouší o útěk. V minulosti utekly dcery šejka Šamsa a Latífa. Obě však byly dopraveny zpět do emirátů. 
 
Hája ibn al-Husajn je dcerou jordánského krále a druhou ženou Muhammada bin Rašíd Al Maktúma. V roce 2006 byla zvolena Generálním zasedáním FEI do čela této organizace. Během osmi let, kdy byla prezidentkou, nechala mimo jiné postavit v centru Lausanne nové sídlo FEI. V té době začaly také do sponzoringu jezdectví více pronikat firmy z blízkého východu, jež poměrně významně podpořily tento sport. To jí vyneslo v některých regionech FEI, zejména mimoevropských, velkou popularitu. 
 
Hája prožila ve funkci dvě období, v třetím už kandidovat nechtěla. V roce 2014 jí díky volbám Generálního zasedání v Baku vystřídal bývalý prezident Belgické jezdecké federace a Generální sekretář FEI Ingmar de Vos.
 
 
Foto: FEI  



Štítky: FEIPrezident
reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE