reklama 11D

Bylo to těžké rozhodnutí. Beerbaum musel nechat uspat Chiaru

ikonka

Německý parkurový jezdec Ludger Beerbaum oznámil, že klisna Chiara 222 musela být uspána z důvodu stále se zhoršujícího stavu po operaci koliky. Beerbaum tak přišel o jednoho ze svých nejlepších koní. Naposledy s ní vyhrál při GC v Dauhá.
24.04.2019 15:33  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
Legendární parkurový jezdec Ludger Beerbaum přišel o výborného koně. „Bylo to strašně těžké rozhodnutí. Byla pro mě mnohem víc, než jen sportovní partner,“ uvedl Beerbaum.
 
Šestnáctiletá bělka Chiara byla před několika týdny operována kvůli kolice. Její stav se však dramaticky zhoršil, a tak Beerbaumův tým ve středu 24. dubna rozhodl, že je v jejím zájmu nechat jí uspat. 
 
Chiara přitom ještě letos závodila v nejvyšších obtížnostech. Vyhrála s Beerbaumem v sedle stošedesátku při březnové Global Champions v Dauhá. 
 
V kariéře dosáhla tato dvojice řady skvělých úspěchů. V rámci Global Champions slavili vítězství v Grand Prix v roce 2014 a 2016 v Dauhá, vyhráli Grand Prix Chantilly 2016 i Velkou cenu Mannheimu při CSIO v roce 2015. Loni obsadili první místo v pětihvězdových soutěžích ve Valkenswaardu nebo Veroně. 
 
Ještě než Ludger Beerbaum ohlásil odchod z reprezentace, dosáhl s touto klisnou na stříbro v roce 2013 na mistrovství Evropy, dvojice dojela také druhá ve finále Světového poháru v Lyonu před pěti lety.
 
Zdroj: World Of Show Jumping
 
Foto: GCT / Stefano Grasso



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE