reklama 11B

Bylo to drama. O vítězi ME rozhodlo šestnáct setin trestného bodu

ikonka

Takový finálový boj diváci, kteří byli v neděli 25. srpna v ochozech při skokového mistrovství Evropy v Rotterdamu, možná nikdy neviděli. O zlatu rozhodlo šestnáct setin trestného bodu. Tento rozdíl nakonec nahrál do karet Martinovi Fuchsovi.
25.08.2019 20:21  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12A

 
Zklamání ve finále zažil na mistrovství Evropy ve skákání v Rotterdamu britský jezdec Ben Maher. Od druhého parkuru individuální soutěže vedl. Jenže poslední finálové kolo zmařilo jeho cestu ke zlatu. O šestnáct setin trestného bodu vyhrál Martin Fuchs.
 
Mistrovství jednotlivců začalo honebním skákáním ve středu 21. srpna. Do čela se dostal obhájce titulu Peder Fredricson ze Švédska. O den později ho však z první příčky odsunul Brit Ben Maher, který si svou pozici udržel až do neděle a do dvoukolového finále nastupoval jako lídr.
 
V patách mu však byl švýcarský reprezentant Martin Fuchs s běloušem Clooneym. V okamžiku, kdy Maher v sedle fenomenálního valacha Explosiona W nastupoval jako poslední k druhému kolu, věděl, jak si vedli jeho soupeři, a věděl, že nemůže udělat jedinou chybu, protože Fuchs měl odstup méně než čtyř trestných bodů. Jenže ke shození došlo a Maher se ocitl o pouhých šestnáct setin trestného bodu za Švýcarem. 
 
Mistrem Evropy 2019 se tak stal Martin Fuchs s Clooneym. Ten přitom v úvodním honebním skákání chyboval a jeho pozice tak v začátku šampionátu nebyla nijak výhodná. V dalších dvou kolech však nezaváhal a v nedělním finále inkasoval jediný trestný bod. Ben Maher dojel druhý. Bronz získal belgický reprezentant Jos Verlooy s Igorem. 
 

Výsledky najdete ZDE

 
Foto: FEI / Dean Mouhtaropoulos / Getty Images




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE