reklama 11B

Bylo jim ho líto, stál jen 800 guinejí. Bridport to Myškovým vrátil

ikonka

Jaroslav Myška loni kupoval Bridporta za symbolickou sumu, aby dal nechtěnému koni šanci v barvách rodinné stáje. V neděli se mu Bridport odvděčil svým prvním vítězstvím. Stylově se zrodilo v jedničkovém Memoriálu Jaroslava Maška.
28.04.2019 23:25  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
OBRAZEM
| FANCLUB
reklama 12C

Jeden z nejlépe obsazených ročníků sprinterského Memoriálu Jaroslava Maška v neděli na závodišti Velká Chuchle vyhrál čtyřletý valach Bridport pod žokejem Janem Vernerem.
 
Hnědák trénovaný Štěpánkou Myškovou proti elitě domácích sprinterů slavil první vítězství kariéry. V těsném doběhu porazil o jednu a čtvrt délky silně finišujícího Red Persiana, třetí doběhl osmiletý Tropical Bond.
 
Sázkový favorit Noble Cliffs následoval na čtvrtém místě poté, co jeho jezdci Adamu Florianovi v rozhodující chvíli ulétla část bičíku a svého hnědáka v závěru vyjížděl jen rukama. Vítěz Gomba handicapu Master Of Gold skončil pátý.
 

Devadesátka EquiTV: Sestřih z Chuchle v 90 sekundách si pusťte ZDE

 
"Bridport skvěle zabojoval. Jakmile jsem v cílové rovině našel mezeru, ochotně zrychlil. Jezdit pro manžele Myškovy je radost, jejich koně jsou vždy skvěle připravení," řekl Jan Verner.
 
Myšková: Neměli jsme co ztratit
 
Pro rodinu Myškových, která působí ve Valech u Přelouče, to bylo emotivní vítězství. Zrodilo se totiž v barvách stáje Jakub Myška - Myšková a cenu pro vítěze si osobně převzal jejich malý syn Jakub.
 
Jaroslav Myška získal Bridporta loni jako tříletého za pouhých 800 guinejí. Valach naznačil své možnosti dvěma druhými místy v dostizích II. kategorie.
 
"Jardovi ho bylo líto. Vrtalo mu hlavou, proč ho prodávají za tak málo peněz, ale chtěl mu dát šanci, tak jsme ho koupili," řekla Štěpánka Myšková.
 
"Už před třemi týdny v Chuchli ukázal slibný výkon, ale jak je nezkušený, v závěru se začal rozhlížet kolem. Chtěli jsme s ním dnešní dostih zkusit. Je to náš kůň a neměli jsme co ztratit," dodala s tím, že hnědák nyní půjde cestou velkých domácích sprintů.
 
Rájova naděje do derby poprvé vyhrála
 
Zajímavým dostihem byla také čtyřková Cena Logio na 2400 metrů, ve které si pro suverénní vítězství doběhl tříletý Dalandi s žokejem Janem Rájou.
 

Záznamy všech dostihů z Velké Chuchle 28. 4. najdete ZDE

 
Hřebec z vlastního chovu rodiny Nieslanikových je přihlášen do Českého derby i St. Legeru a ve druhém startu kariéry ukázal nemalý potenciál. Už v polovině cílové roviny bylo o vítězi rozhodnuto a v cíli měl svěřenec trenéra Miroslava Nieslanika k dobru 6 délek.
 
"Bylo to pomalé, tak jsme se posunuli dopředu dřív, než jsem plánoval. Pro mě osobně je tenhle kůň naděje do derby a chtěl bych, aby se tam dostal. I proto jsem ho v závěru dál jezdil, aby se naplno ukázala jeho třída a dostal po dnešku co nejlepší handicap," vysvětloval Jan Rája.
 
I na dalších místech doběhli koně přihlášení do klasických dostihů Reine D’Argent a Zafiro.
 
 
Sedmkrát z dostihového víkendu
 
Nejlepším českým zástupcem v Gran Corsa Siepi di Milano (Gd1, 60 000 eur) byl v neděli druhý Morning Star pod Janem Kratochvílem. Bělouš Champ de Bataille s Josefem Bartošem skončil čtvrtý, vyhrál domácí Live Your Life v sedle s Raffaelem Romanem. Úřadující italský šampion Bartoš si připsal 4000 metrů dlouhé Premio Casasco s Broughtonem.
 
Ryzák Angkor Wat vyhrál v Karlových Varech ostře sledovanou “Jarní cenu” na 2000 metrů, v níž lehce o 4 1/2 délky porazil pražského zimního favorita Chiouboucara, třetí doběhla Tularka. Všechny podrobnosti najdete v našem sobotním článku.
 
Dva velké výkony víkendu - pětiletý ryzák Waldgeist s Pierrem-Charlesem Boudotem v neděli ovládl první grupu 1 evropské sezony Prix Ganay v Longchamp. O den dříve si britský překážkový fenomén Altior vedený Nicem de Boinvillem připsal devatenácté vítězství za sebou v Celebration Chase v Sandownu.
 
Pětiletému Troiziletovi se nepodařilo obhájit loňské vítězství v Grand Handicap de Longchamp. Tmavý hnědák stáje Leram skončil s Ioritzem Mendizabalem šestnáctý. "Absolutně se nepovedl průběh dostihu," litoval trenér Václav Luka, který byl naopak spokojen se čtvrtečním pátým místem Wirelesse v Lyonu. "Zabojoval a podal kvalitní výkon. Jeho příští start by mohl přijít na slovenském Turf Gala," dodal.
 
Do Českého derby dohlášený Arctic Star ze stáje Lokotrans Slovakia CZ v sobotu neuspěl ve Francii. Poté, co svěřenec Zdena Koplíka před dvěma týdny debutoval v českém tréninku čtvrtým místem v bratislavské III. kategorie, se v sobotu vydal do Cavaillonu. V Prix de Carpentras na 1600 metrů však pod Ingrid Janáčkovou Koplíkovou obsadil poslední jedenácté místo se dvacetidélkovou ztrátou na soupeře. "Bolela ho záda, po dostihu skoro nemohl chodit. Musíme ho nechat vyšetřit," vysvětlil Zdeno Koplík.
 
Saint Joseph nedokončil 116. Grosses Heinrich Vetter - Badenia Jagdrennen (4200 m, 14 000 eur) v Mannheimu. Zvítězil domácí Box Office, další příčky obsadili čeští jezdci - Michal Kubík na Tinkers Lane a Lukáš Sloup v sedle favorita Wutzelmanna.
 
Cylindry měli, ale vsadit si nemohli. Připomeňte si atmosféru sobotního zahájení sezony v Karlových Varech v naší obsáhlé fotogalerii.
 
 




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE