reklama 11A

Budeme mít z čeho vybírat, říká prezident FEI k pořadatelům MS 2022

ikonka

V roce 2022 měly proběhnout Světové jezdecké hry. Mezinárodní jezdecká federace FEI však pro organizaci takto náročné akce nemá pořadatele. Vypsala proto výběrové řízení na jednotlivá mistrovství světa. Doufá, že se disciplíny budou spojovat.
15.02.2019 10:06  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B
Datum, do kdy je třeba nahlásit zájem o pořadatelství mistrovství světa 2022 je 28. února letošního roku. FEI informovala, že již obdržela velmi zajímavé přihlášky. 
 
„S potěšením mohu říct, že zájem je vysoký a kvalita kandidátů také. Věřím, že budeme mít z čeho vybírat,“ uvedl prezident FEI Ingmar de Vos. To, že se namísto Světových jezdeckých her budou v roce 2022 konat světové šampionáty v jednotlivých disciplínách, bylo avizováno a schváleno na generálním zasedání na podzim 2018. V ideálním případě by se konala mistrovství ve více disciplínách v jednom termínu a místě. Takové zájemce bude FEI při výběru preferovat.
 

ČTĚTE TAKÉ: Budou Světové jezdecké hry za humny? O slovo se hlásí Sopoty

 

Prezident FEI však také právě k tomuto požadavku dodal, že existuje jen málo míst, která mohou hostit šampionát ve všech disciplínách najednou. Zároveň ale nevyloučil, že se Světové jezdecké hry zase vrátí v budoucnu do kalendáře.
 
Do 28. února je otevřená možnost pro všechny pořadatele na světě požádat o přidělení šampionátu v jakékoliv disciplíně. V březnu se na toto téma bude konat workshop v Lausanne a v listopadu při generálním zasedání v Moskvě se rozhodne o jednotlivých akcích.
 
Zdroj: www.fei.org
 
Foto: FEI Richard Juilliart



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE