Budapešť bude hostit drezurní ME. Zamíří tam děti a jezdci do 25 let

ikonka

FEI přistoupila pro nadcházející sezonu ke změně v rozdělení věkových kategorií do šampionátů. Děti a jezdci v kategorii do 25 let zamíří tentokrát na společné mistrovství Evropy, které hostí během posledního srpnového víkendu Budapešť.
26.12.2021 14:00  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 

Drezurní jezdci v kategorii dětí a U25 zažijí v roce 2022 společný evropský šampionát. Hostí ho Budapešť ve dnech 24. – 28. srpna.

V uplynulé sezoně měla Česká republika v dětském šampionátu želízko v ohni. Tím byla Johana Vášáryová, která však v roce 2022 už bude v juniorském věku, a soutěžit tak bude případně na mistrovství Evropy v Hartpury. Dá se ale předpokládat, že i na tento mítink vyšle Česko své zástupce.

Nejvíce mladých talentů produkuje tradičně Německo. Němci také brali zlato v loňském týmovém mistrovství dětí. Druhé bylo Nizozemí, další z drezurních velmocí. Bronz putoval do Ruska.

Jezdci ve věku do 25 let závodili na společném mistrovství se seniory v Hagenu a pořadí družstev vypadalo podobně. Zlato zůstalo doma, stříbro putovalo do Nizozemí. Třetí místo pak obsadili jezdci Švédska.

Pro účastníky kategorie U25 byly vypsané úlohy nejvyšší obtížnosti. Finálovou úlohou byla Grand Prix Freestyle, kterou ovládla Němka Semmieke Rothenberger. Sestra olympijského jezdce Sönkeho Rothenbergera předvedla v sedle holandské klisny Flanell výkon, který rozhodčí ocenili známkou bezmála 82 procenta. Jezdkyně bude i v roce 2022 splňovat podmínky U25, a tak se dá očekávat, že zamíří do Budapešti za obhajobou.

 

Foto: Lukasz Kowalski / FEI