reklama 11A

Bronislav Chudyba končí své působení ve švýcarské Sportstall Tina Pol

ikonka

Po více jak šesti letech končí slovenský jezdec Bronislav Chudyba své působení ve sportovní stáji Tiny Pol ve Švýcarsku. Tuto skutečnost oznámil v úterý na svém facebookovém profilu. „Je čas jít dál a začít novou kapitolu v mém životě,“ uvádí.
16.10.2019 00:04  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Slovenský parkurový reprezentant s českými kořeny Bronislav Chudyba pracoval ve Švýcarsku více jak šest let. „V únoru 2013 odstartovalo mé působení ve švýcarských stájích Sportstall Tiny Pol. Tato kapitola nyní končí. Uplynulé roky byly plné nezapomenutelných vzpomínek a nových zážitků. Od malých národních závodů až po velké pětihvězdové mítinky s koňmi, kteří se stali mými přáteli, jsem získal mnoho zkušeností, dosáhl jsem osobního rozvoje a radoval se z několika skvělých výsledků,“ rekapituluje Chudyba. 
 
„Ale teď je čas jít dál a začít novou kapitolu v mém životě. Děkuji za skvělé období a přeji týmu Sportstall Tiny Pol vše nejlepší,“ dodal Bronislav Chudyba, který se v roce 2019 i díky této spolupráci stal členem týmu Doha Falcons v rámci parkurové série Global Champions League. 
 

PSALI JSME: Bronislav Chudyba: Když bude dobrý New York, věřím, že budu i v Praze

 
Při rozhovoru, který nám poskytl při zářijovém mítinku Global Champions ve francouzském Saint Tropez, věřil, že se představí i při Prague PlayOffs v libeňské O2 areně. „Doufám, že ty výsledky nebyly tak špatné a dva koně, kteří by měli startovat v Praze, tak myslím, že jsou ve velmi dobré formě. Budou startovat i v New Yorku, a když bude dobrý New York, tak je možnost, že budu i v Praze.“ V New Yorku se mu dařilo a v Grand Prix LGCT skončil s třináctiletým valachem New Yorkem třináctý. 
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Chudyba: Start v GCL je jeden z mých splněných snů. Doufám v olympiádu

 
Na Global Champions Prague PlayOffs v libeňské O2 areně uváděl Bronislav Chudyba jen ty nejlepší reference: „Loňský ročník byl neskutečný. Všichni o tom hezky mluvili a atmosféra byla výborná. Myslím si, že je to skvělé nejen pro český jezdecký sport, ale pro celou střední Evropu, že se to takto zvedlo nahoru,“ pěl chválu na pražské vyvrcholení Global Champions. „Už minulý rok dorazilo do Prahy hodně Slováků a všichni počítají, že přijedou i tento rok,“ dodal tehdy. 
 
Foto Stefano Grasso/GCL




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE