reklama 11A

Britská nadvláda ve FEI žebříčku všestrannosti

ikonka

Světový FEI žebříček ve všestrannosti je na předních místech především britskou záležitostí. Na čele se až do konce roku 2018 udržel britský zástupce Oliver Townend, který nasbíral 569 bodů. O pouhých pět bodů tak vede nad svojí krajankou…
07.01.2019 14:24  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

V čele FEI světového žebříčku zůstal až do konce roku 2018 britský zástupce Oliver Townend, který si během roku připisoval body s mnoha koňmi.

V těžších soutěžích ho bylo možné vidět s dvanáctiletými valachy Ulises a Cooley SRS, stejně starou klisnou Ballaghmor Class, třináctiletou klisnou Cillnabradden Evo, s o rok starší MHS King Joules a také devítiletou klisnou Tregilder. Ve své kariéře má v roce 2018 zapsáno celkem 50 mezinárodních startů v soutěžích od jedné až do čtyř hvězd.

Druhé místo v žebříčku získala Townendova krajanka Rosalind Canter, která získala na konto 564 bodů a na první pozici jich tak ztratila pouhých pět. Ještě jeden jezdec si na konto připsal více jak 500 bodů, a to Novozélanďan Tin Price. Čtvrtý je aktuálně německý zástupce Michael Jung, dřívější dlouhodobá světová jednička.

Pokud se však podíváme do elitní desítky, přesně polovina jezdců reprezentuje Velkou Británii. Uvidíme, zda si v nadcházející sezoně udrží takovéto dobré postavení ve světovém žebříčku.

 

Kompletní žebříček naleznete ZDE.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE