reklama 11A

Britové přišli na drezurním ME o stříbro. Dujardin byla vyloučena

ikonka

V úterý 20. srpna byla v rámci mistrovství Evropy v drezuře, které se odehrává v Rotterdamu, uzavřena soutěž týmů. Strhující boj ovládli Němci. Hořkou dohru však má soutěž pro Brity, kteří po vyloučení Charlotte Dujardin přišli o stříbro.
20.08.2019 16:20  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Program evropského šampionátu, jenž odstartoval 19. srpna v Rotterdamu, přinesl během druhého dne rozuzlení soutěže družstev. Jasné je také pořadí jednotlivců po první úloze. Vraťme se však k týmům, v kterých došlo k zápletce, jež ovlivnila pořadí na medailových pozicích.
 
Zlato vybojovali Němci, a to poměrně jednoznačně. Členové německé reprezentace obsadili v individuálním hodnocení první tři příčky. Více než 85,5 % měla vítězka zahajovací Grand Prix Isabell Werth s Bellou Rose, druhá skončila Dorothee Schneider s valachem Showtime a třetí příčku bral Sönke Rothenberger na Cosmovi. „Nejhorší“ výkon z Němců podala Jessica Von Bredow-Werndl, jež s TSF Dalerou BB dojela devátá.
 
Druhé místo obsadil britský celek, jenže podle posledních informací z Eurodressage.com byla Charlotte Dujardin po kontrole výstroje vyloučena. Spekulovalo se o krvi v hubě nebo krvi na boku koně, oficiální důvody však zatím publikovány nebyly. Později bylo na Facebook Eurodressage.com uvedeno, že se jednalo o krev po ostruhách. To je však neoficiální zdroj. Už je jisté, že britský tým klesl ve výsledkové listině na čtvrté místo. 
 
Naopak na stříbrnou pozici se posunuli Nizozemci a na třetí příčku se na úkor Britů dostala švédská čtveřice. Rozdíl mezi zlatými Němci a druhým nizozemským družstvem činí více než čtrnáct procent. Naopak mezi druhým a třetím místem se jedná o nepatrný rozestup dvou desetin procenta!
 
Úterý přineslo také vyhodnocení první úlohy individuální soutěže. Česká reprezentantka Libuše Mencke se Syriem obsadila v konkurenci bezmála sedmdesáti dvojic 45. místo, když za svůj výkon dostala 67,873 %.
 

Výsledky najdete ZDE

 
Foto: FEI / Liz Gregg




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE