reklama 11D

Bojovník, který se odmítal vzdát. Crystal Ocean ukončil kariéru

ikonka

Zranění nohy nečekaně ukončilo hvězdnou kariéru hřebce Crystal Oceana, který byl letos nejvýše hodnoceným koněm světa. Svěřenec Sira Michaela Stouta dopřál dostihovým příznivcům hned několik nezapomenutelných soubojů až do cílového mezníku.
13.09.2019 11:32  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A
Jeden nešťastný okamžik ve čtvrtek ráno ukončil kariéru druhého nejvýše hodnoceného dostihového koně světa. Pětiletý hnědák Crystal Ocean právě zdolával slavný Warren Hill v britském Newmarketu, když si jeho pracovní jezdec všiml, že něco není v pořádku.
 
Hřebce bleskově zadržel a Crystal Ocean ještě ve stejný den absolvoval operaci zadní nohy. 
 
"Věříme, že se plně zotaví. Byly mu voperovány dva šrouby a veterinář v tuto chvíli nevidí žádnou překážku, proč by hřebec nemohl být zařazen do chovu. S přesnými prognózami však musíme počkat," řekl stanici BBC Peter Stanley, mluvčí hřebcova majitele a chovatele Sira Evelyna de Rothschilda.
 

Podcast EquiTV: Vyhrál jsem na třech kontinentech, Amerika byla sen, říká Jindřich Fabris

 
Pětiletý Crystal Ocean byl v červnu nejvýše hodnoceným koněm světa a teprve v rámci zářijové aktualizace ratingů se přes něj v The Longines World’s Best Racehorse Rankings dostala dvojnásobná vítězka Ceny vítězného oblouku Enable, které v létě podlehl po úchvatném souboji v King George VI and Queen Elizabeth Stakes v Ascotu.
 
Svěřenec Sira Michaela Stouta vyhrál osm ze svých sedmnácti startů a vyběhal přes dva miliony liber na dotacích.
 
 
Vypracoval si renomé obrovského bojovníka, které letos vrchovatě potvrdil svým posledním vítězstvím v Prince Of Wales’s Stakes na Royal Ascotu i při druhých místech v King George VI And Queen Elizabeth Stakes a Juddmonte International Stakes. Druhý finišoval také v loňském Champion Stakes, kde se o 3/4 délky ubránil velkému náporu českého Koně roku Subway Dancera.
 
Crystal Ocean ve své kariéře nikdy neskončil hůře než třetí. Vítězstvím v grupě 1 se však syn dvojnásobného derby-vítěze Sea The Stars paradoxně ozdobil až v letošní sezoně. Z šesti startů na nejvyšší scéně vytěžil jedno první a pět druhých míst.
 
Před Cenou vítězného oblouku, do níž míří také šampion českých vytrvalců Nagano Gold, byl předběžně vypsán kolem 7:1. Mluvilo se o něm také jako o favoritovi Champion Stakes.
 
 
Foto: Petra Mikesková




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE