reklama 11A

Benýšek reaguje: 34 procent akcií spolku může prodat jen město

ikonka

Otiskujeme jako dokument reakci předsedy představenstva Dostihového spolku Pardubice Richarda Benýška na pondělní rozhovor Jezdci.cz s šéfem skupiny Loko Trans Karlem Jalovým, který obšírně popsal zákulisí jednání obou subjektů o spolupráci.
10.04.2019 18:39  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B
Dostihový spolek a.s., jehož majoritním akcionářem je město Pardubice, vítá zájem skupiny LOKO TRANS jednat o partnerství a podpoře pardubických dostihů. Cílem jednání je zřejmě najít společnou řeč a oboustranně přijatelné podmínky spolupráce. Dostihový spolek a.s. si případné nabídky skupiny LOKO TRANS předem váží. Má totiž stejný cíl - budovat silnou značku a rozvíjet dostihový sport.
 
Po zveřejnění rozhovoru s panem Karlem Jalovým na serveru Jezdci.cz však chci reagovat na některá fakta, která jsou dle našeho názoru nepřesná, zavádějící či mohou být čtenáři mylně pochopená.
 
První jednání
 
První kontakt s potencionálním partnerem mělo pouze město Pardubice. K jednání byl jednou přizván místopředseda představenstva Dostihového spolku a.s. představiteli města
Pardubice až o několik týdnů později. Pak následně obdrželo představenstvo verbální informaci, že LOKO TRANS jednání jednostranně ukončil.
 

Čtěte více: Chceme odkoupit 34 procent Dostihového spolku Pardubice, říká Karel Jalový

 
Televizní práva
 
Vlastníkem vysílacích práv je Dostihový spolek a.s., nikoli soukromá osoba. Dostihový spolek a.s. v pondělí 8. dubna 2019 podepsal memorandum s Českou televizí, která se tak stala generálním mediálním partnerem a tato vysílací práva získala. S vedením České televize o spolupráci jednalo představenstvo Dostihového spolku a.s., a to konkrétně předseda
představenstva Richard Benýšek a místopředseda představenstva Martin Korba. Ke všem úkonům byli jednohlasně zmocněni představenstvem.
 
Titulární partner
 
Není pravdou, že byl název závodiště prodán jinému partnerovi, a snad nějak pokoutně a za zády. Dostihové závodiště získá název v transparentním výběrovém řízení, které stále
probíhá. Údajná prvotní nabídka společnost LOKO TRANS , která byla přednesena majoritnímu akcionáři, byla na pozici generálního, nikoli titulárního partnera. Proto mu byly asi nabízeny reklamní plochy a nosiče určené pro pozici generálního partnera. Teď naopak má LOKO TRANS údajně zájem pouze o titulárního partnera, ovšem to je informace pouze z doslechu, neboť s představenstvem společnosti Dostihový spolek a.s. nikdo nejednal.
 
Marketingová práva
 
Vlastníkem marketingových práv byl a stále je Dostihový spolek a.s., skupina LOKO TRANS s ním o marketingových právech nikdy nejednala, představenstvo nikdy neobdrželo a nikdy nejednalo o žádné nabídce skupiny LOKO TRANS.
 
Akcionáři
 
Majoritním akcionářem společnosti Dostihový spolek a.s. je město Pardubice. Dostihový spolek a.s. NIKDY NEKOMENTUJE vztahy mezi akcionáři a ani mu to nepřísluší. Ale z logiky
věci vyplývá, že jediný, kdo by mohl prodat 34 % akcií, je jen město. Žádný jiný akcionář tolik akcií nemá a nikdy neměl.
 
 
Zdroj: tiskové prohlášení Richarda Benýška



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE