reklama 11D

Ben Maher s Explosionem to dokázal! Je olympijským vítězem ve skocích

ikonka

Napínavým rozeskakováním šesti dvojic vyvrcholila v Tokiu olympijská soutěž jednotlivců. Polovinu z nich tvořili švédští jezdci, ale nakonec mají jen jednu medaili, a to stříbrnou. Peder Fredricson s All In nestačil na Bena Mahera s Explosionem W.
04.08.2021 14:05  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12C

 
Z třiceti účastníků finále parkurové soutěže jednotlivců v Tokiu předvedlo čistou jízdu šest a o medaile se tak utkali v napínavém rozeskakování. Pořadí jezdců a koní neurčovala startovní listina základní části, jak bývá zvykem, nýbrž předešlé výsledky, resp. časy bezchybných - nastupovali od nejpomalejšího k nejrychlejšímu. 
 
V něm nechyběl domácí Daisuke Fukushima v sedle Chanyona. Zkrácený parkur absolvoval opět čistě a v čase 43,76 sekundy. Mohl tak jen čekat, jak na jeho výsledek zareagují ostatní účastníci. 
 
Švédka Malin Baryard-Johnsson s Indianou předvedla velmi svižnou jízdu. Její čas byl 40,76, tedy o rovné tři vteřiny kratší než v případě japonského jezdce.
 
Její reprezentační kolega Peder Fredricson na koni All In ještě více přidal na tempu, a hlavně zkracoval nájezdy. Riziko se mu vyplatilo, neboť ani on nezaznamenal žádnou chybu a čas 38,02 jej posunul ještě o 2,74 sekundy před Malin Baryard-Johnsson.
 
To byla výzva pro Brita Bena Mahera s valachem Explosionem W, který byl nejlepší v úterní kvalifikaci. Tato dvojice opět ukázala fenomenální jízdu. Časomíra jí při průjezdu cílem ukázala hodnotu 37,85 a o 17 setin se dostala do vedení. Maher tak věděl, že medaile mu již neunikne.
 

Nepřehlédněte: Třicet adeptů na olympijskou medaili v parkurech. Maher je finišmanem

 

Poslední z trojice Švédů – Henrik von Eckermann s King Edwardem se snažil, co to šlo, ale již před předposlední překážkou bylo patrné, že toto nejrychlejší jízda nebude. Ani on nezaznamenal žádný trestný bod, ale čas 39,71 byl o 1,86 vteřiny pomalejší.
 
Do pořadí na předních příčkách už mohl promluvit jen Nizozemec Maikel van der Vleuten s Beauville Z. Jel na maximální možné míře rizika, a i když to chvíli vypadalo, že by to mohlo vyjít, v cíli byl o 1,05 sekundy později než Ben Maher s Explosionem W. Čas měl 38,90, což mu stačilo na třetí příčku. 
 
Druhý tedy skončil Švéd Peder Fredricson a olympijským vítězem se stal Ben Maher. Čtvrté a páté místo patří dalším švédským reprezentantům – Henrikovi von Eckermannovi a Malin Baryard-Johnsson. Šestá příčka zbyla na Japonce Daisuke Fukushimu.
 
Foto: FEI / Christophe Taniére, Kai Försterling, Arnd Bronkhorst 
Zdroj: oficiální fotobanka FEI



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE