reklama 11C

Ben Maher a Explosion W suverénně zvítězili Grand Prix LGCT v Římě

ikonka

Šestnácté kolo Longines Global Champions Tour se konalo v sobotu 7. září na Stadio dei Marmi v Římě. V Grand Prix si pro vítězství dojeli Ben Maher a jeho fenomenální valach Explosion W. Do Super Grand Prix se kvalifikoval Marlon Módolo Zanotelli.
07.09.2019 20:13  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
V sobotu 7. září bylo na startovní listině Grand Prix Říma, která se stala již šestnáctým kolem Longines Global Champions Tour, zapsáno pětatřicet kvalifikovaných dvojic, pro něž připravil světoznámý stavitel Uliano Vezzani parkur maximální možné úrovně s výškou překážek až 160 centimetrů. Soutěž dokončilo sedmadvacet koní a do samotného rozeskakování nastoupili už jen čtyři.
 
Velmi suverénně si pro vítězství dojel britský reprezentant Ben Maher v sedle desetiletého valacha Explosion W, byl totiž o půl sekundy rychlejší než dosud vedoucí brazilská dvojice Marlon Módolo Zanotelli a VDL Edgar M. Třetí nejlepší a poslední bezchybný výkon podal v rozeskakování Němec Ludger Beerbaum s jedenáctiletým valachem Cool Feeling. Domácí Luca Marziani a jeho dvanáctiletý hřebec Tokyo du Soleil sice na zkráceném parkuru nasbírali 12 trestných bodů, přesto si vysloužili obrovské ovace publika. 
 
Ben Maher aktuálně vede žebříček jezdců Longines Global Champions Tour s 277 body. Účast v Super Grand Prix LGCT při listopadové galashow světového parkuru Prague PlayOffs má již delší dobu jistou, a tak se ze zlaté jízdenky do pražské O2 areny mohl radovat druhý umístěný Brazilec Marlon Módolo Zanotelli. 
 
Hvězdných jmen pro tuto speciální soutěž už známe za letošní sezonu již šestnáct. Jako první se v katarském Dauhá kvalifikoval Francouz Jullien Epaillard, v Mexiku si účast v Praze zajistil belgický jezdec Jérome Guery a v třetím kole v Miami se radoval další Belgičan Pieter Devos. Velkou cenu v Šanghaji ovládla izraelská jezdkyně Dani G. Waldman a v Madridu získal postup do Super Grand Prix Švýcar Martin Fuchs. Z hamburské Grand Prix postoupil Němec Daniel Deusser a v sedmého závodě v Cannes dominoval Niels Bruynseels. Ve Stockholmu vyhrál Peder Fredricson ze Švédska a v Grand Prix v Cascais získal kvalifikaci britský zástupce Ben Maher. Ten dojel na druhém místě, vítěz Martin Fuchs však už měl díky úspěchu v Madridu účast jistou. 
 
Velkou cenu, jež se jela v Monaku, vyhrál nizozemský zástupce Maikel van der Vleuten. V Paříži si vybojoval vítězství německý reprezentant Christian Ahlmann a v Chantilly si vstupenky do soutěže zajistil Ir Darragh Kenny. Třináctým účastníkem je Ludger Beerbaum, který dojel ve Velké ceně Berlína na druhém místě, ale svůj post mu přenechala Dani G. Waldman, jež už má kvalifikaci ze Šanghaje. V Londýně vyhrál Ben Maher. Ten však měl účast zajištěnou už z Cascais, takže se z jízdenky do Prahy radoval Shane Sweetham z Irska, jenž byl druhý. Patnáctým kvalifikovaným účastníkem Super Grand Prix je Belgičan Olivier Philippaerts. Ten obsadil druhé místo v Grand Prix Valkenswaardu. Její vítěz Maikel van der Vleuten už postoupil z monackého kola.
 
Po Římě jsou již naplánovány pouze tři zastávky Global Champions – hned následující týden bude série pokračovat ve francouzském Saint Tropez (Rematuelle), na konci září se pozornost fanoušků světových parkurů přesune do New Yorku a pak již zbývá pouze halový vrchol v pražské O2 areně. Více informací najdete na webu www.gcglobalchampions.com. Podrobnosti o přípravách Prague PlayOffs jsou na adrese www.pragueplayoffs.com.
 
Foto Stefano Grasso/GCL




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE