reklama 11A

Bartoš není k zastavení. V Pise opět vyhrál všechny překážkové dostihy

ikonka

Italský šampion Josef Bartoš pokračuje ve velké lednové sérii, momentálně vyhrává téměř všechny dostihy, do kterých nastupuje. Dvě ze tří nedělních vítězství slavil na koních Josefa Váni mladšího.
27.01.2019 17:10  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
Neskutečná forma žokeje Josefe Bartoše pokračuje. Úřadující italský šampion v neděli už podruhé za posledních čtrnáct dní slavil hattrick na závodišti v Pise. V Japonsku působící Filip Minařík si připsal šesté vítězství v aktuální sezoně.
 
Pisa: V hlavní roli Bartoš
 
Druhý lednový hattrick Josefa Bartoše se zrodil na podobném půdorysu, jako ten ze 17. ledna. Dva úspěchy získal český žokej pro svou aktuální stáj Scuderia Aichner SRL a trenéra Josefa Váňu ml., třetí vítězství přidal na koni trenéra Paola Favera.
 
Bartoš si s italskou konkurencí pohrával jako kočka s myší prakticky po celé odpoledne. V grupě 3 přes proutěné překážky Gran Corsa Siepi di Pisa (3500 m) se poprvé v kariéře vyhoupl na sedminásobného italského vítěze Morning Stara. Valach německého původu, který má z loňské sezony na kontě druhé místo z listed a naposled zvítězil koncem listopadu v Trevisu pod svým současným trenérem Váňou ml., dobře skákal a v posledním kilometru zcela převzal iniciativu.
 

Čtěte také: Čeká mě něco nového, nabídka byla zajímavá, říká Bartoš

 
Do cílové roviny už nabíhal jako první a za závěrečnou překážkou odešel od pole bezmála o pět délek.
 
 
Stejně suverénně si na těžké nedělní dráze počínal i další Váňův svěřenec Andoins ve steeplechase na 3500 metrů. Čtyřletý valach vyhrál prakticky start-cíl o nesčetné délky před domácím Storm Again, třetí finišovala Zubiena pod Patrickem Boekhoutem.
 
Vedle dvou "čárek" na koních v českém tréninku si Bartoš vychutnal ještě listed proutěnky Premio Corsa Siepi Dei 4 Anni (3500 m), kde vedl domácího Imperial Red v barvách slovenské majitelky Lydie Olisové a tréninku Paola Favera.
 
Dostih výrazně poznamenalo pomalé vstupní tempo, které nebylo po chuti zejména svěřenci Arslangireje Šavujeva Mobilization. Nakonec vzal režii do svých rukou Raffaele Romano na hnědákovi Leonardo da Vinci, kterého Bartoš sledoval ze druhé pozice. V závěrečném souboji český jezdec Imperial Reda stylově vyjel a nedal svému soupeři šanci. V cíli ho porazil o jednu délku. Mobilization doběhl pátý.
 
Tokio: Minařík letos pošesté
 
Filip Minařík strávil víkend v Tokiu, kde absolvoval dohromady 12 startů. Šesté vítězství v aktuální sezoně vybojoval hned na úvod sobotního programu na tříletém Lordu Starkovi ze stáje Lord Horse Club. Syn někdejší německé hvězdy Novellista v 1300 metrů dlouhém dostihu na písku dominoval o krk, na jeho vítězství se vyplácel kurs 188:10.
 
V neděli si navíc Minařík připsal další start na blacktype scéně. V grupě 3 Negishi Stakes na 1400 metrů dojel v sedle Nobo Barrary šestý.
 

Čtěte také: Pegasus World Cup vyhrál ve velkém stylu City Of Light




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE