reklama 11D

Barbora Tomanová v pražské O2 areně Gentlemana sedlat nakonec nebude

ikonka

Parkurová jezdkyně Barbora Tomanová prostřednictvím svého instagramového účtu oznámila, že nakonec během galashow světového parkuru Global Champions Prague PlayOffs v libeňské O2 areně na špičkovém valachovi Gentlemanovi startovat nebude.
30.10.2019 09:23  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Známá jezdkyně Barbora Tomanová se měla vrátit do závodního sedla při největší parkurové události Global Champions Prague PlayOffs, kde měla reprezentovat Českou republiku v sedle špičkového koně zapůjčeného z Anglie, kterým je třináctiletý belgický valach Gentleman VH Veldhof. Nakonec z toho však sešlo.
 
„V letošním roce na Global Champions Prague Playoffs v O2 areně startovat nebudu. Gentleman, na kterém jsem měla startovat, podává v posledních dvou měsících tak skvělé výsledky, že si vysloužil nominaci na závody Světového poháru CSI5*-W v Helsinkách se svým stálým jezdcem Davidem Simpsonem. Dostat se na takovéto závody je samo o sobě velký úspěch. Bohužel Helsinky byly tento víkend, a tím pádem by bylo možné Gentlemana přivézt ke mě až v příštím týdnu. Nakonec bychom tedy na seznámení měli pouhopouhé dva týdny, a to je moc málo času pro přípravu na tak vrcholnou akci, abychom tam mohli předvést ten nejlepší výkon. Proto jsme se se zástupci Victory Teamu Prague rozhodli, že Gentleman bude v O2 aréně startovat s Davidem, a ne se mnou. Věřte mi, že to nebylo vůbec snadné rozhodnutí, protože jsem moc chtěla startovat a strašně mě mrzí, že to tak nebude. Ale dva týdny na přípravu jsou prostě hrozně málo. V O2 areně budu všem moc držet palce a třeba to vyjde příští rok,“ uvedla ve svém příspěvku Barbora Tomanová.
 

PSALI JSME: Comeback Barbory Tomanové. Při GC PlayOffs pojede špičkového valacha

 
Belgický valach Gentleman VH Veldhof byl koupen ze stáje Michaela Whitakera, s nímž závodil na nejvyšší světové úrovni. Absolvovali spolu řadu vrcholných soutěží při CSI5* a CSIO5*. Od sezony 2019 jej sedlá Ir David Simpson, který s ním byl nominovaný do irské národní reprezentace.
 
Foto archiv Jezdci.cz




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE