reklama 11B

Arezzo i Cervia Čechům sedí. V Grand Prix skončila Vingrálková v TOP10

ikonka

Další výborná umístění sbírala početná česká ekipa v rámci Toscana Tour v Arezzu i v neděli 24. března. V Cervii se Sára Vingrálková představila v Grand Prix, kde si v sedle L’Amour dojela pro 7. příčku…
24.03.2019 19:40  |  Autor: Lukáš Klingora  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Dvakrát sedmá Vingrálková

Vrcholem Adriatic Tour v Cervii byla soutěž Grand Prix při CSI2*, která se jela na překážkách vysokých 145 cm a nemohla se obejít také bez české vlajky. Tu hájila na tomto mítinku Sára Vingrálková.

Česká reprezentantka nastoupila do startovního pole třiceti dvojic spolu s L’Amour a s bezchybnou jízdou na překážkách ale s jedním trestným bodem za překročení času z prvního kola se kvalifikovala do následujícího kola. Druhé kolo se neobešlo bez jednoho zaváhání české dvojice a po připsání čtyř bodů na své konto se radovala ze 7. místa.

Sedmá příčka byla Sáře Vingrálkové na nedělní program souzena. Stejné místo si totiž připsala také s koněm Camparo, s nímž absolvovala finále Grand Tour na překážkách vysokých 120 cm.

 

TOP10 s českými dvojicemi také v Arezzu

Ani Grand Prix v Arezzu se neobešlo bez české trikolory, a to díky Ondřejovi Zvárovi a Alešovi Opatrnému. Právě prvnímu zmíněnému jezdci vyšla tato stopadesátka lépe, když po jedné chybě spolu s Quimerem M obsadil 22. místo. Aleš Opatrný sedlal na tomto parkuru Idaria van het Netehof a s osmi trestnými body otevíral čtvrtou desítku výsledkové listiny.

Bez jedné chyby se neobešel další start Aleše Opatrného, který se představil tentokrát ve finále Silver Tour, a to s Forewer. Takto složená dvojice si v soutěži s výškou překážek 145 cm dojela pro 21. místo. Jako jediný se pak Aleš Opatrný předvedl v českých barvách na parkuru vysokém 140 cm v rámci Gold Tour a spolu se Sangris Boyem brali skvělou 7. příčku.

Tím ale umístění český dvojic v elitní pětce neskončilo. Na stupně vítězů se postavila také Sofie Najmanová v rámci 130 cm vysokého parkuru při Bronze Tour, a to s Pass Away. Ve stejné soutěži se objevila v TOP10 česká vlajka ještě jednou, a to díky Lindě Portychové, která s Luliett elitní desítku uzavírala.

V soutěžích určených výhradně mladým kategoriím se také Češi neztratili a postavili se na stupně vítězů. Mezi juniory se prosadila Eliška Hasnedlová v sedle Conkiry, která brala stříbro. Stejný osud, ale mezi dětmi, potkal také Lauru Najmanovou spolu s La Frei.

 

Kompletní výsledky z Arezza najdete TADY, z Cervii TADY.

Foto: Simona Vingrálková





reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE