reklama 11B

Anna Marie Vítek vybojovala po bronzu z Evropy zlato na mistrovství ČR

ikonka

Parkurová jezdkyně Anna Marie Vítek prožívá senzační sezonu. Po výborné bronzové medaili z mistrovství Evropy v kategorii dětí získala na republikovém šampionátu v Chuchle Areně Praha mezi staršími juniory zlato. Obou úspěchů dosáhla s Chacco´s Amke.
29.08.2021 17:34  |  Autor: Kateřina Návojová  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12C

 
V neděli 29. srpna se v rámci mistrovství České republiky dětí a juniorů v parkurovém skákání uskutečnily tři finálové soutěže jednotlivců. Úplně poslední sada medailí se v Chuchle Areně Praha rozdávala mezi staršími juniory. V této kategorii se diváci dočkali i rozeskakování o titul, neboť dva jezdci měli po třech kolech na svém bodovém kontě nulu.
 
Na zkráceném parkuru předvedla lepší výkon Anna Marie Vítek s Chacco´s Amke, když nechybovala a její čas 33,25 sekundy se jejímu jedinému soupeři Oliveru Písaříkovi nepodařilo překonat. Ani on v sedle Kimona Vd Bisschop v rozeskakování nezaváhal, dosažený čas však jezdci stačil jen na stříbrnou medaili. 
 
Tu bronzovou získala sestra vítězky Kristina Vítek, která v sedle Strapowera taktéž neshodila během celého šampionátu žádnou překážku. V boji o mistrovský titul však nemohla pokračovat až do úplného konce kvůli jednomu trestnému bodu za čas, který si připsala v páteční úvodní části soutěže. 
 
Čtvrté a páté místo obsadily dvě jezdkyně, které si v tříkolové soutěži celkem připsaly pouze čtyři trestné body. Lepší součet časů zařadil na čtvrté místo Petru Pařenicovou se Zetou, zatímco loňská mistryně Anna Kostková skončila s Congstarem 1 pátá.
 

Psali jsme: Víc jsem tomu prostě nemohla dát, říká medailistka Anna Marie Vítek

 
Anna Marie Vítek i Kristina Vítek si na krk pověsily zlatou medaili již v sobotu, a to v juniorské soutěži družstev. Stejně úspěšná byla i Karolína Dvořáková, která s nimi tvořila tým. Této jezdkyni se pro změnu podařilo získat zlatou medaili mezi jednotlivci v kategorii mladších juniorů. Tam však měla cestu za zlatem náročnější, neboť se v rozeskakování sešla početnější konkurence. Pětice mladších juniorů neměla na kontě po třech kolech žádnou penalizaci. 
 
Karolína Dvořáková v sedle Chakita absolvovala rozeskakování nejen bezchybně, ale i ve výborném čase 40,69, což jí stačilo na zlato. Nejednalo se o čas absolutně nejrychlejší, ale Emma Sophia Španko se nevyvarovala jedné chybě. S Electric Lady skončila po jedné chybě s časem 39,77 vteřiny čtvrtá.
 
Druhý nejlepší výkon předvedla mezi mladšími juniory Kateřina Bubáková, která se tak s Nasty Girl de Muze radovala ze stříbra. Jezdkyně absolvovala rozeskakování čistě s časem 42,93 sekundy. Bronz získal Daniel Hakr, který sedlal Dennyho 11 a také nechyboval. Tato dvojice navázala na stříbro z loňského mistrovství. Páté dekorované místo získala po jedné chybě a pomalejším času Sarah Dajbychová s Eolitou 1.
 

Nepřehlédněte: S Marií Vítek o olympiádě, závodech v Chuchli i podpoře jezdectví

 
V dětské kategorii byl mistr znám hned po třech kolech a rozeskakování se uskutečnilo pouze o stříbro a bronz. Přestože se do nedělního finálového klání dětské kategorie probojovalo sedm dvojic bez chyb, pouze jedna jediná udržela bezchybné konto až do konce. Z titulu mistra České republiky mezi dětmi se tak v Chuchle Areně Praha radovala Kateřina Benešová s klisnou Grace Federicou.
 
Dalších osm jezdců s jednou chybou po třech kolech se rozeskakovalo o zbylé dvě medaile. V rozeskakování nakonec nejlepší výkon podal Albert Písařík, když v sedle C.C.Boye absolvoval zkrácenou trasu parkuru bezchybně a v čase 41,47 vteřiny. Tímto výkonem si nakonec zajistil stříbrnou medaili. S rozdílem pouze několika desetin vteřiny si pro bronz dojela Rozálie Sovová s klisnou Jetta. I tato dvojice v rozeskakování nechybovala. 
 
Foto: Kateřina Návojová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE