Anna Kellnerová skončila jednadvacátá v GP CSI5* ve Valkenswaardu

ikonka

Jedna chyba zavřela cestu do rozeskakování v Grand Prix mezinárodních skokových závodů CSI5* v nizozemském Valkenwaardu české reprezentantce Anně Kellnerové v sedle klisny Catch Me If You Can Old. Slovák Patrik Majher skončil čtvrtý.
17.07.2022 18:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 
Vrcholem mezinárodních parkurových závodů kategorie CSI5* v nizozemském Valkenswaardu byla Grand Prix s výškou překážek 160 centimetrů. 
 
V té startovala i Češka Anna Kellnerová na klisně Catch Me If You Can Old. Jedna chyba v kombinaci s časem 83,25 sekundy pro ni znamenala konečnou 21. příčku mezi 45 účastníky. 
 
Do rozeskakování se probojovalo deset dvojic, mezi nimiž byl i slovenský jezdec Patrik Majher s valachem Claudem. Startoval jako poslední a zopakoval bezchybnou jízdu, stejně jako další tři startující. Ti však měli lepší čas, a tak Majher skončil čtvrtý. 
 

Psali jsme: Kellnerová byla při CSI5* ve Valkenswaardu sedmá s hřebcem Joyride

 

Vítězem se stal Philipp Weishaupt na koni Coby, jemuž časomíra ukázala v cíli hodnotu 38,61. O více jak dvě a půl sekundy pomalejší byl Ital Lorenzo de Luca s hřebcem Cash du Plessis a umístil se na druhé příčce. Třetí byla americká dvojice Lillie Keenan a Queensland E. 
 
Anna Kellnerová startovala také v soutěži do 145 centimetrů s Joyridem. Také s ním jednou chybovala a ve výsledkové listině je na 13. místě. V rámcové soutěži CSI1* do 115 centimetrů dosáhla na pěkné umístění další česká jezdkyně Valentýna Kuková. S Journalem byla čtvrtá. Soutěž vyhrála Američanka Alexis Sokolov s klisnou Scarface, kterou si mnozí příznivci parkurového skákání pamatují ze stáje Barbory Tomanové. 
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Tops International Areny