Anna Kellnerová: Kdybych nebyla jezdec, byla bych psychiatrem

ikonka

Velmi bezprostřední video rozhovor mezi Annou Kellnerovou a Nielsem Bruynseelsem zveřejnili tento týden pořadatelé parkurové série Global Champions. Česká reprezentantka v něm například prozradila, že se bojí hadů a chtěla by umět cestovat časem.
09.02.2023 13:44  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB


 
Už za tři týdny startuje další ročník parkurové série Global Champions. Chybět by u toho neměli členové týmu Prague Lions Anna Kellnerová a Niels Bruynseels. Pořadatelé série zveřejnili tento týden zajímavý video rozhovor obou jezdců u šálku kávy natočený v Rijádu, během něhož na sebe prozradili několik zajímavostí z osobního života.
 
Otázky dostali jezdci napsané na kartičkách. Na úvod si měli vzpomenout, jak se seznámili a co si o tom druhém v první okamžik mysleli. „Již si nevzpomínám,“ uvedla Anna a podobně na tom byl i Niels, jelikož už je to už prý velmi dlouhá doba. Belgický kolega a trenér české jezdkyně ovšem dodal, že si pamatuje, že tehdy byla Anna velmi vážná. 
 
Oba členové týmu Prague Lions mají rádi místa, kde žijí a kde se také narodili. Jako výhodu Niels zmínil, že tam zná všechny lidi i místa, včetně různých restaurací, jelikož do nich rád chodí na jídlo. Další výhodou je, že je to má všude poměrně blízko. Konkrétně žije nedaleko Bruselu a Antverp. Anna prozradila, že se narodila a žije v Praze, konkrétně v historickém centru. Přestože je to velké město, pochvaluje si, že je pro ni snadné se rychle dostat do svého jezdeckého areálu. „Je to krásné místo k životu,“ konstatovala.
 
Na oblíbené destinaci Global Champions se oba jezdci shodli – je to Praha. Ostatně, těžko by někdo čekal od Pražských lvů něco jiného, zejména když hlavní město České republiky bude tento rok hostit již pátým rokem absolutní vrchol seriálu. Jako druhou oblíbenou zastávku uvedli Mexico City. „Pro koně je to úžasné soutěžní místo,“ zdůvodnila Kellnerová a Bruynseels jí dal za pravdu. 
 

Psali jsme: Diváci mají můj obdiv, že nás podporovali dál, uvedla Anna Kellnerová

 
Bojíte se něčeho? Na tuto otázku měla Anna jasnou odpověď: „Ano, hadů.“ Zatímco Niels se prý s hadem nikdy nesetkal, Anna ano, když žila v Karibiku. Niels se pro změnu bojí všeho, co létá, například ptáků. Přitom na téma nadpřirozených schopností pro změnu zmínil, že by bylo zajímavé umět létat. „Chtěla bych umět cestovat časem,“ odpověděla na stejný dotaz Anna. Jasno má také v tom, co by dělala, kdyby nebyla jezdkyně. „Kdybych nebyla jezdec, studovala bych psychologii a byla bych psychiatr.“ Nielse to docela překvapilo. On sám si moc neumí představit život bez koní, a tak jako alternativu k současné práci profesionálního jezdce zmínil nákup a prodej koní. 
 
 
Global Champions League a Longines Global Champions Tour zahájí letošní ročníku ve dnech 2. až 4. března v Dauhá. V dubnu pak navážou dvě kola na Miami Beach a v Mexico City. V květnu se dění přesune do Madridu a nejvíce nabitým měsícem bude červen. Ten zahrnuje čtyři destinace: Ramatuelle / Saint Tropez, Cannes, Stockholm a Paříž. Červencovými zastávkami jsou Monako a Riesenbeck, v srpnu budou následovat Londýn a Valkenswaard, v září pak Řím a New York. Základní část série vyvrcholí na konci října v Rijádu a tečku udělá již popáté GC Prague Playoffs v libeňské O areně, kde se odehraje ve dnech 16. až 19. listopadu GCL Super Cup a LGCT Super Grand Prix. 
 
Foto: Global Champions