reklama 11D

Američané sahali po výhře v Masters Cupu. Nakonec se radovala Evropa

ikonka

Evropané jsou v Riders Masters Cupu neporazitelní! V pátek 6. prosince se v Paříži jela popáté tato soutěž pro dva týmy, a popáté v řadě vyhrál výběr Evropy nad výběrem Ameriky. Tentokrát to však nemělo jednoznačný průběh.
07.12.2019 14:55  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Riders Masters Cup je soutěž určená pro dva týmy, a to výběr Evropy a Ameriky. Dvojice proti sobě nastupují v duelech, v nichž sbírají body pro své družstvo. V pátek 6. prosince se jela popáté při CSI5* v Paříži.
 
 

Amerika dominovala prvnímu kolu

 
Coach amerického družstva Robert Ridland měl v sestavě tři zlaté olympijské medailisty: Rodriga Pessou (BRA), Lauru Kraut (USA) a Erica Lamaze (CAN). Ty doplnit ještě Brazilec Marlon Modolo Zanotelli a Kanaďanka Kara Chad. V pěti duelech uspěli Pessoa, Kraut a Zanotelli, díky kterým vyhrál americký tým první kolo poháru. V řadách Evropy nasbírali maximální počet bodů Ir Darragh Kenny a švýcarský reprezentant Martin Fuchs.
 
 

Evropa v druhém kole nabrala novou sílu

 
Pro druhé kolo americké družstvo kompletně přesedlalo, zatímco v evropské sestavě změnil koně pouze Kenny. Přesto to byli právě zástupci starého kontinentu, kteří chytili druhý dech a jednoznačně americké jezdce převálcovali. Svůj duel vyhráli Kevin Staut (FRA), Martin Fuchs (SUI), Jos Verlooy (BEL) i Darragh Kenny. Jediným vítězem na straně Ameriky byl Rodrigo Pessoa. Tím se bodové skóre přehouplo na stranu Evropy, a ta tak popáté v řadě vyhrála Riders Masters Cup.
 
 
Foto: TZ Riders Masters Cup




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE