Alžběta Vojtková: Od porodu jezdím teprve tři týdny. Do Martinic jedu

ikonka

Loňská bronzová medailistka z kategorie žen se letos poprvé bude účastnit mistrovství České republiky pouze s jedním koněm a bere to spíš jako výlet. „Od porodu jezdím teprve tři týdny, takže kondice chybí a těch pár kilo navíc je znát,“ prozradila.
28.09.2020 06:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB


 
V roce 2019 vybojovala Alžběta Vojtková bronzovou medaili v kategorii žen s valachem Zarthago BR Z, když se o tento kov musela rozeskakovat s třemi dalšími soupeřkami. 
 
Letos se v Martinicích asi příliš prát o medaile nebude a má k tomu pádný důvod. „Už od dětské kategorie se pravidelně účastním mistrovství České republiky. Letos snad poprvé s sebou beru jen jednoho koně. Do Martinic se moc těším, i když to beru spíš jako takový výlet. Od porodu jezdím teprve tři týdny, takže kondice chybí a těch „pár kilo“ je znát,“ říká novopečená maminka.
 
„Za poslední dobu jsme hodně koní prodali, takže nám ve stáji zůstali jen mladí koně. Do Martinic tedy bereme s Bárou naše nejstarší svěřence – osmileté valachy Catara a Darcossiniho,“ prozrazuje skladbu koní, které si berou na šampionát sestry Vojtkovy reprezentující SK Gestut Murhof Melichar.
 
Jak Alžběta uvedla, speciální příprava na domácí vrchol sezony se letos opravdu žádná nekonala: „O přípravě na mistrovství České republiky se v mém případě nedá říct vůbec nic. S Catarem jsem před čtrnácti dny vyjela na jednu stopětatřicítku do Zduchovic. V pondělí budeme mít trénink a potom už odjíždíme do Martinic. Díky Báře je Catar ve výborné kondici a soutěže na úrovni kategorie žen pro něj nejsou nijak zvlášť obtížné,“ shrnuje Bětka. 
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Marek Klus: Už jsem se bál, že kvalifikaci na mistrovství ČR nestihnu

 
A koho tedy vidí jako adeptky na mistrovské medaile mezi ženami? „Myslím, že v kategorii žen neexistují favorité. Podle mě obtížnost není tak vysoká, jak by měla být, a proto může vyhrát každý.  Mistrovství je taky hodně o udržení nervů na uzdě. Já letos nervózní být nemusím, jedu se hlavně zúčastnit a užít si návrat do sedla,“ shrnuje. 
 
To, že se mistrovství koná právě v Martinicích u Březnice, jedině vítá: „V Martinicích se mi moc líbí. Málokterý areál v Čechách má tak dobré zázemí pro jezdce i koně. A mistrovství v tomto areálu? Z Martinic jsem si z individuálních kategorií přivezla už tři medaile a jednu ‚bramboru‘, takže jsem nadšená, že se mistrovství bude konat zrovna tam,“ dodává Alžběta Vojtková.
 
Veškeré aktuality o přípravách a programu parkurového mistrovství České republiky najdete na adrese www.mistrovskemartinice.cz
 
Foto Josef Malinovský







Související informace