Aleš Opatrný na MS v Herningu míří vzhůru. I napodruhé dojel s chybou

ikonka

Další skvělý výkon předvedl Aleš Opatrný v sedle Forewera při mistrovství světa v parkurovém skákání v dánském Herningu. K 3,92 bodům ze středečního honebního skákání přidal pouhé čtyři další za jednu chybu a půjde v průběžném pořadí vzhůru.
11.08.2022 14:44  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
PRÁVĚ TEĎ
| FANCLUB


 
Český parkurový reprezentant Aleš Opatrný na světovém šampionátu v Herningu podává skvělé výkony. Ve čtvrtečním druhém kole mistrovské soutěže, kdy výška překážek dosahuje již 165 centimetrů, dokončil s pouhou jednou chybou na předposledním skoku, což byl kolmý skok s číslem 13 po vodním příkopu.
 
Přidal tak k 3,92 bodům další čtyři a po čtyřiadvaceti startech byl průběžně desátý. Soutěž je však velmi dlouhá, celkem je na startu opět 103 dvojic a po každých jednadvaceti následuje půlhodinová pauza. Druhý z Čechů Vladimír Tretera s Gangsterem má 56. startovní pořadí. 
 

Nepřehlédněte: Obrazem: Švédský start k titulu na MS v Herningu. Opatrný je spokojen

 
Odskákáno má ve čtvrtek i jediný slovenský jezdec Patrik Majher. Ten s valachem Claudem měl 8,76 trestného bodu ze středeční soutěže hodnocené dle tabulky C a k nim napodruhé přidal dalších 16 bodů.
 
Jak jsme již informovali, v honebním skákání předvedl nejlepší výkon francouzský reprezentant Jullien Epaillard s deseteiletou klisnou Caracole de la Roque. Jejich čas byl 79,08 sekundy. Video můžete zhlédnou níže.
 
Foto: Kamila Starečková
 

Aktuální rozhovor s Alešem Opatrným najdete ZDE