Ahlmann ve Stockholmu podruhé vyhrál LGCT. Do Prahy pojede i Eckermann

ikonka

Osmé kolo parkurové série Global Champions pokračovalo ve Stockholmu. Úspěchy tam slavili domácí jezdci. Malin Baryard-Johnsson a Peder Fredricson ze Stockholm Hearts vyhráli GCL, Henrik von Eckermann byl v Grand Prix LGCT druhý a těší se do Prahy.
18.06.2022 22:56  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB


 
Při osmém kole Global Champions League ve Stockholmu se pouze jedinému týmu podařilo udržet nulu na bodovém kontě. Tím byli domácí Stockholm Hearts, které reprezentovali Malin Baryard-Johnsson v sedle čtrnáctileté klisny H&M Indiana a Peder Fredricson, jenž ve dvoukolové soutěže vystřídal šestnáctiletého valacha Catch Me Not S a stejně starého H&M All In. 
 
Žádnou chybu nezaznamenali na parkuru ani členové týmu Shanghai Swans. Max Kühner však s Elektric Blue P inkasoval v páteční úvodní části soutěže jeden bod za překročení času. Napodruhé již dokončil s Eic Cooley Jump The Q s nulou na bodovém kontě, stejně jako Christian Ahlmann na jedenáctiletém hřebci Solid Gold Z. Ten předvedl čistou jízdu oba dny. 
 
Jednu chybu měli v sobotu Rome Gladiators, podobně jako Valkenswaard United. Ti ale zapisovali navíc první den jeden bod za čas a byli až čtvrtí. Na dalších příčkách se seřadili New York Empire, London Knights, Paris Panthers, Hamburg Giants, Scandinavian Vikings, Berlin Eagles, St Tropez Pirates, Istanbul Sultans, Cannes Stars, Madrid in Motion, Miami Celtics a až šestnáctí skončili Prague Lions, za něž startovali Leopold van Asten s VDL Groep Hutch a Pieter Dovos s koňmi Kannabis van de Bucxtale a Mom´s Coleraine des Bergeries. 
 
Pražští lvi se tak posunulu se 137 body o jeden řádek níže na průběžné třetí místo. Druzí jsou Berlin Eagles a na nejvyšší příčku se vyhoupli díky druhému vítězství v sezoně Stockholm Hearts. Ti mají 158 bodů, což je o sedm více, než nasbírali dosavadní lídři. 
 
V následující Grand Prix Longines Global Champions Tour postoupilo do rozeskakování šest dvojic. Na zkráceném parkuru inkasoval osm bodů Švéd Jens Fredricson s jedenáctiletým valachem Markan Cosmopolit. Ostatní účastníci již nechybovali. Max Kühner s Elektric Blue P skončil pátý s půlsekundovou ztrátou na hvězdnou dvojici z Velké Británie, kterou tvoří Ben Maher a Explosion W. 
 
Medailisté byli ještě o zhruba sekundu a půl rychlejší. Třetí Němec Marcus Ehning na Stargoldovi projel cílem v čase 35,87 a jen o sedm setin rychlejší byl Švéd Henrik von Eckermann na King Edwardovi. Od vítězství jej však dělilo ještě jedenáct setin. Další z úspěšných německých jezdců Christian Ahlmann na Dominatorovi 2000 Z totiž zdolal zkrácený kurz za pouhých 35,69 sekund a stal se tak letos podruhé vítězem. 
 
Z postupu do Super Grand Prix, která se pojede v druhé polovině listopadu v pražské O2 areně, se tak mohl radovat druhý umístěný Henrik von Eckermann, který tuto závěrečnou soutěž celého okruhu LGCT vyhrál v loňském roce. V žebříčku jednotlivců přitom letos zatím moc nebodoval. Aktuálně má 80 bodů, a to mu stačí jen na pětadvacáté místo. 
 
Lídr Christian Ahlmann tabulku vede se 188 body. Pietera Devose, jenž se do Grand Prix ve Stockholmu nekvalifikoval, odsunul na třetí řádek Ben Maher se 154 body. Devos jich má 139 a hned za ním zůstává jeho kolega z družstva Prague Lions Niels Bruynseels se 124 body. Ten však během tohoto víkendu startuje, stejně jako Anna Kellnerová, při CSIO3*-W CET Prague Cupu v Chuchle Areně Praha.  
 
Druhá polovina seriálu se otevře od 24. června v Paříži. Hned následující týden bude následovat zastávka v Monaku a po červencové pauze se seriál přesune do Londýna, kde se bude soutěžit od 19. do 21. srpna. V týdenních intervalech navážou Valkenswaard a Řím, před Prague Playoffs jsou pak ještě v plánu na konci září New York a o měsíc později Rijád. Kompletní termínová listina a další informace jsou na webu www.gcglobalchampions.com. Detaily o přípravách galashow světového parkuru v Praze najdete na stránkách www.pragueplayoffs.com.
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions