Adéla Svobodová: Zvažujeme nové termíny CVI Frenštát a zatím vyčkáváme

ikonka

To, že mezinárodní voltižní závody CVI ve Frenštátu neproběhnou v původně plánovaném termínu na konci června je už jisté. Zda se uskuteční později, to pořadatelé stále zvažují. „Bude to záležet i na tom, zda proběhne šampionát,“ říká Adéla Svobodová.
05.05.2020 10:08  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 
Mezinárodní voltižní kalendář pořádně prořídl a aktuálně vůbec není jasné, zda vůbec nějaké závody v této disciplíně letos proběhnou. Před mistrovstvím světa seniorů a mistrovství Evropy juniorů, které by měl hostit švédský Flyinge na přelomu července a srpna, již v podstatě nezůstaly žádné mítinky. 
 
„Zda se tento velký šampionát uskuteční, nebo bude odložen, či zcela zrušen, by se nakonec mělo rozhodnout až v polovině června. Zatím pořadatelé hlásí, že pokračují v přípravách,“ říká Adéla Svobodová, hlavní organizátorka CVI ve Frenštátu pod Radhoštěm. 
 

PSALI JSME: Tereza Czyžová: Létat vzduchem jako nejmenší ve skupině byl adrenalin

 
„Stále kalkulujeme s tím, že bychom naše závody uspořádali někdy na podzim, ale musíme se rozhodnout až podle vývoje aktuální situace. V tuto chvíli jsou vlastně všechny mezinárodní závody zrušené. Mám trochu obavu vypsat nový termín na září, když by účastníci měli obavu přijet, přestože by se hranice již otevřely,“ říká.
 
I proto frenštátští pořadatelé začátkem května publikovali anketu, zda by voltižní jezdci měli zájem na podzim přijet: „S politováním a bolestí v našich srdcích vás musíme informovat, že CVI 2020 Frenštát pod Radhoštěm se v červnu 2020 nemůže uskutečnit. Respektujeme a podporujeme vydané vládní nařízení a doporučení, stejně tak jako cestovní omezení. Protože se nikdy nevzdáváme, naše otázka zní: Chtěli byste přijet na podzim (v září) 2020?“ 
 
Jaká bude odezva, to nelze v tuto chvíli předvídat. Adéla Svobodová se svými svěřenci se tak nyní upíná alespoň k 11. květnu, kdy budou moci opět začít trénovat na koni v hale. „Sama jsem zvědavá, jak jim to po tak dlouhé pauze půjde, zda navážeme na zimní přípravu, nebo v podstatě budeme začínat od začátku,“ dodává.
 
Ilustrační foto Petr Videnka