Adam Písařík vyhrál v Chuchli Cenu Eliota. Jediný dokončil bez chyby

ikonka

Parkurovou sezonu v Chuchle Areně Praha uzavřela již tradičně Cena Eliota, která připomíná koně olympijského vítěze Františka Ventury. Jejím letošním vítězem se stal Adam Písařík v sedle klisny Imandra de Laubry.
09.10.2022 18:20  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB


 
V Ceně Eliota 2022 se sešla velmi kvalitní sestava účastníků, mezi nimiž nechyběli i členové reprezentačního A-kádru. Jedním z nich byl Filip Doležal se svojí stájovou jedničkou Coup de Coeur GP Madame Z. 
 
Ten jako první dokázal překonat finále hlavní soutěže s výškou překážek 145 centimetrů bez penalizace, ale bohužel měl čtyři trestné body ze základního parkuru, a tak skončil až pátý za německým jezdcem Manuelem Prase s Cadillacem, jenž pro změnu do závěrečné části soutěže nastupoval s nulou na bodovém kontě, ale napodruhé jednou chyboval. Jelikož měl lepší čas než Doležal, umístil se čtvrtý.
 
Dvě čisté jízdy předvedl Adam Písařík na klisně Imandra de Laubry. Na startu však zbývaly ještě dvě dvojice, které se pokusily tohoto dvacetiletého jezdce reprezentujícího Horse Park Stables překonat. Předloňský vítěz Ceny Eliota Aleš Opatrný sedlal Dialektra a už to vypadalo, že se mu podaří strhnout vítězství na svoji stranu. Jenže shodil úplně poslední překážku, což jej v kombinaci s časem 44,11 zařadilo na průběžné druhé místo. 
 
Petra Pařenicová se Zetou 2 jela také velmi svižně a riskantní jízda jí vycházela až téměř do konce. Bohužel také se jí osudnou stal závěrečný skok. Časomíra jí v cíli ukázala hodnotu 44,24 a musela se tedy spokojit s pomyslným bronzem.
 
„Pro Imandru to byla první stopětačtyřicítka za poslední dva měsíce, ale zvládla to skvěle, jsem na ní moc hrdý,“ spokojeně konstatoval Adam Písařík v rozhovoru pro EquiTV.cz. „Nervózní jsem před finálovým parkurem nebyl, neboť vím, že mám fantastickou kobylu. Věděl jsem, že tomu dám vše a když to vyjde, tak to vyjde,“ dodal.
 
Foto: Josef Malinovský