reklama 11A

Zvára s Cento Lanem čtvrtý v Grand Prix v Sopotech

Další skvělý výkon předvedl v Sopotech po výborném vystoupení v pátečním Poháru národů Ondřej Zvára s Cento Lanem. V Grand Prix se v neděli 11. června nejprve probojoval do třináctky postupující do 2. kola a nakonec dojel čtvrtý!
11.06.2017 16:34  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Ondřej Zvára a Cento Lano. Ilustrační foto: Kateřina Návojová

V neděli 11. června vyvrcholily mezinárodní závody CSIO5* v Sopotech dvoukolovou soutěží Grand Prix s překážkami do 160 cm. Do druhého kola postupovalo pouze třináct nejlepších dvojic a po bezchybném výkonu na překážkách se mezi ně dostal i český reprezentant Ondřej Zvára v sedle Cento Lana. 
 
Nulu na kontě měly pouze čtyři dvojice. Ondřej Zvára si do druhé jízdy přinášel 1 bod za překročení stanoveného času. Startoval z 10. příčky po prvním kole. Napodruhé ovšem překonal parkur bez trestných bodů a ujal se vedení.
 
Řada soupeřů chybami či horším časem klesala postupně ve výsledkové listině pod českého jezdce. První, kdo jej překonal, byl Marc Houtzager (NED), kterého pak hned následně „předjela“ Portugalka Luciana Diniz s Fit For Fun. Tu vzápětí připravil o prvenství poslední nastupující jezdec Cian O´Connor (IRL) s Good Luck, který tak Grand Prix vyhrál.
 
Soutěž absolvoval i Kamil Papoušek s Centissimem, jenž dokončil první kolo s jednou chybou. To stačilo v těžkém parkuru a velmi silné konkurenci na výborné 18. místo.
 
Dopoledne se v poslední den závodů jela ještě soutěž střední túry. Šlo o stupňovanou obtížnost s žolíkem s překážkami do 150 cm. V ní si vedl dobře Kamil Papoušek s Nadalem Z, který dokončil s plným počtem 65 dobrých bodů jedenáctý. Plný počet nasbírala také Emma de Moussac na Domino van de Valhoeve. 
 

Výsledky z CSIO Sopoty najdete v tomto odkazu

 



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE