reklama 11D

Zlínský galavečer podeváté na zámku v Holešově

ikonka

Zámek v Holešově se stal podeváté dějištěm galavečera Zlínské oblasti České jezdecké federace. Oceněno při něm bylo v sobotu 25. listopadu na 80 sportovců v této aktivní oblasti. My vám přinášíme příspěvek z této události. Doplněna FOTOGALERIE!
29.11.2017 06:45  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

 

Již podeváté hostil Holešovský zámek více než 500 příznivců jezdeckého sportu nejen ze Zlínské oblasti, ale i hostů z obou moravských krajů, Východočeské oblasti i Prahy. Součástí galavečeru bylo také vyhodnocení již XVIII. ročníku Středomoravské jezdecké ligy. Vyhrazené prostory zámku byly zaplněny do posledního místa.
 
Z rukou sponzorů, ale i zástupců veřejného a společenského života převzalo ocenění za jezdeckou sezónu 2017 na 80 sportovců od kategorie děti na pony až po seniorskou kategorii. V soutěžích Středomoravské jezdecké ligy byla z těch nejmladších nejúspěšnější ve skocích dvanáctiletá Adéla Žákovská z JK Prusinovice a druhé místo vybojovala také dvanáctiletá Valérie Kohoutová z JS Allmetal Martinice a třetí místo patřilo Anně Zanáškové z Ranče u Tuffa Dobrotice. V drezuře si nejlépe vedla Viktorie Kudelová z JS „Al-kham-sa“  Zlámanka a Anna Zanášková z Ranče u Tuffa  Dobrotice. 
 
Poděkování patřilo ekipě pony jezdců, která Zlínskou oblast reprezentovala na MČR. Nejlépe si vedl Matěj Beinhauer, který v disciplíně skoky v kategorii jezdců do 16 let získal prvenství a titul Mistra ČR. Stejně dobře si vedla i Alexandra Hanáčková v disciplíně drezura - kategorie starších juniorů, která s lehkostí obhájila loňský titul Mistryně ČR a reprezentovala ČJF na Mistrovství Evropy v Holandsku. 
 
Opomenuti nezůstali ani významní jubilanti, kteří převzali poděkování za práci pro jezdecký sport z rukou předsedy oblasti ing. Josefa Balaštíka, který je zároveň předsedou Zlínské krajské organizace ČUS.
 
Při zahájení celé akce byl promítnut historický záznam z prvního ročníku vyhodnocení Středomoravské jezdecké ligy z roku 2000, který se setkal především u pamětníků s velkým ohlasem. V doprovodném programu nechyběla ukázka společenských tanců, vystoupení gymnastů a také očekávaná tombola, která díky sponzorským darům byla velmi bohatá. Atmosféra, ve které celý večer probíhal, byla srdečná a přátelská. Odměnou vedení Zlínské oblasti byly rozesmáté tváře té nejmladší generace, jejichž práce a sportovních výsledků si Zlínská oblast ČJF velmi váží. Ještě dlouho přes půlnoc zářila okna Holešovského zámku a byla slyšet hudba dvou kapel, které doprovázely účastníky této významné akce celým večerem.
 
Tento galavečer byl spolufinancován Zlínským krajem a záštitu převzala poslankyně parlamentu ČR a Radní pro životní prostředí a zemědělství Zlínského kraje Margit Balaštíková.
 
Text: Marie Sehnalová



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE