reklama 11D

Zimní Jezdecký pohár ČJF pohledem Jaroslava Hatly

Jaroslav Hatla je nejen úspěšný jezdec ve všestrannosti, ale je také pravidelným účastníkem Zimního Jezdeckého poháru, včetně Jezdeckého festivalu. V rámci série rozhovorů o těchto závodech jsme se proto zeptali i na jeho názor…
22.01.2017 11:07  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Jak vzpomínáte na předešlé ročníky Zimního Jezdeckého poháru?
 
Účastnil jsem se posledních dvou ročníků a vzpomínám na to velmi rád. Plné tribuny diváků dokážou vytvořit krásnou atmosféru, kterou si každý závodník užívá. Loňský ročník pro mě byl výjimečný také tím, že jsem se rozloučil s kariérou mého dlouholetého parťáka Westwinds Diega, se kterým jsem se několik let účastnil mezinárodních závodů.  
 
Které z dřívějších zimních závodů ve vás zanechaly nejsilnější vzpomínky?
 
Halových závodů se zúčastňuji každý rok, beru to jako velmi důležitou součást zimní přípravy. Z dřívějších let rád vzpomínám na halové závody v Měníku. Dnes se rád vracím na Jezdecký festival do Lysé nad Labem, kde je vždy skvělá atmosféra.
 
Jak vy osobně vnímáte existenci Zimního Jezdeckého poháru a Jezdeckého festivalu?
 
Myslím si, že halové závody jsou velmi důležitou součástí přípravy před sezonou. Sbírání bodů během jednotlivých kol Zimního poháru a následné finále je určitě pro jezdce skvělá motivace. Co se halové všestrannosti týče, jsem velmi rád, že je součástí tohoto festivalu. Je to první formát tohoto typu v České republice a určitě je to přínosné k propagaci tohoto sportu.
 
Co pro vás bylo motivací k účasti?
 
Je to ideální příležitost otestovat si koně před sezonou. V hale na menším prostoru je kros s mobilními skoky daleko techničtější než při běžných závodech. Koně tak získají další cenné zkušenosti a jako start sezony je to ideální.
 
Jak je dle vás atraktivní finále, které se koná při Jezdeckém festivalu?
 
Finále je velmi atraktivní jak pro jezdce, tak pro diváky. Na rozdíl od předchozích kol Zimního poháru jsou zde soutěže ve více disciplínách, doprovodný program, obchody, show, takže si každý přijde na své.
 
Jak jste spokojený se současným modelem?
 
Já jsem se současným modelem spokojený. Ač Jezdecký festival trvá několik dní a program je velmi nabitý, organizačně je vše velmi dobře zvládnuté.
 
Uvítal byste nějakou změnu?
 
Co se všestrannosti týče, tak je v Lysé nad Labem vše vyhovující.
 
Plánujete se i letos účastnit Zimního Jezdeckého poháru, resp. Jezdeckého festivalu?
 
Pokud koně, které mám momentálně k dispozici, zvládnou dobře zimní přípravu a vše proběhne tak, jak má, tak se rád zúčastním.
 
Už tušíte, na která kola byste chtěl určitě dorazit, a které koně si tam vezmete?
 
Jelikož jsem pracovně dost vytížen, tak letos vynechám předkola Zimního poháru a přijedu až na samotné finále do Lysé nad Labem se třemi koňmi.
 
Jaké jsou vaše cíle pro letošní Zimní Jezdecký pohár?
 
Protože jsem minulý rok tento závod vyhrál, tak bych rád vítězství obhájil. První rok byla všestrannost jen ukázka pro diváky s pár koňmi na startu, v loňském roce už to byl oficiální závod s poměrně velkou účastí a letos to vypadá, že zájemců bude ještě vice, tudíž obhájit nebude snadné. Ale podstatné je, aby koně nasbírali zkušenosti a byli tak lépe připraveni na sezonu.



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE