reklama 11D

Ženeva - to je Rolex Grand Slam i IJRC Top10 Final

ikonka

Ve čtvrtek 7. prosince startuje v Ženevě jezdecký mítink CHI. Ten spojuje parkurové skákání, spřežení, všestrannost a drezuru. Skokany čeká Grand Prix započítávaná do Rolex Grand Slamu a také speciální soutěž pro nejlepších deset jezdců žebříčku FEI.
05.12.2017 12:53  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
Němec Philipp Weishaupt jedno kolo Grand Slamu vyhrál. Ilustrační foto: FEI / Cara Grimshaw
 
Skladbě soutěží parkurových závodů CSI5* v Ženevě odpovídá i složení startovního pole. Švýcarsko, konkrétně Ženeva, je tradičně dějištěm jednoho z kol Rolex Grand Slamu. Navíc je na programu vždy také soutěž IJRC Top10 Final určená pro deset nejvýše postavených jezdců žebříčku FEI.
 
V přehledu přihlášek tak figurují skutečně největší parkurové hvězdy světa. Dorazí jednička Kent Farrington (USA), který v Top10 Final změří síly s jezdci, kterými jsou Kevin Staut (FRA), Lorenzo de Luca (ITA), Maikel van der Vleuten (NED), Harrie Smolders (NED), Peder Fredricson (SWE), Eric Lamaze (CAN), Scott Brash (GBR), Gregory Wathelet (BEL) a Steve Guerdat (SUI).
 
Vedle nich je v přihláškách loňský vítěz Grand Prix Brazilec Pedro Veniss, Němci Christian Ahlmann a Philipp Weishaupt. Doplní je lídr světového bodování ve všestrannosti Michael Jung (GER), olympijský vítěz z roku 2000 a mistr světa z roku 2014 Jeroen Dubbeldam, Irové Cian O´Connor a Bertram Allen, portugalská jednička Luciana Diniz a mnoho dalších.
 
Finále pro Top10 je na programu v sobotu, neděle nabídne Grand Prix.
 

Výsledky můžete sledovat v tomto odkazu




Štítky: CSIskokyŽeneva
reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE