reklama 11A

Zduchovice hostí Festival mladých koní

ikonka

Ve dnech 21. - 23. září bude zduchovické kolbiště patřit mladým koním. V těchto dnech se tam uskuteční skokové závody Festival mladých koní, které budou otevřený pro koně od čtyř do osmi let. Součástí je i Šampionát hříbat a přehlídka 3letých klisen…
18.09.2018 08:15  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Vypsané soutěže pro koně od čtyř do osmi let jsou přístupné dohromady pro hřebce, klisny a valachy daného ročníku.  Stylové soutěže budou hodnoceny zahraničními rozhodčími, kterými budou Dr. Hanfried Haring a Jürgen Esch.

Pro čtyřleté koně bude připravena dvoukolová soutěž 105-110 centimetrů, přičemž obě kola budou hodnocena na styl. Dvě stylové soutěže budou připraveny také pro pětileté koně, a to na parkurech 115 a 120 centimetrů. Naopak šestiletí se představí v prvním kole na styl, to druhé již budou mít na čas. Pro tento ročník budou připraveny soutěže 120-125 centimetrů vysoké.

Nejstarší sedmiletí a osmiletí koně budou závodit v soutěži s handicapem, přičemž obě kola budou hodnocena na čas. Bude se jednat o parkury 130-140 centimetrů vysoké.  Součástí festivalu budou také otevřené soutěže pro koně do osmi let, a to na výškách 105-125 centimetrů.

V sobotu dále proběhne Finále Šampionátu hříbat 2018, a to v kategoriích Hřebeček a Klisnička roku 2018.  Na hodnocení se můžeme těšit od německých a českých komisařů, kteří udělí dvě známky: za pohyb a typ. Cílem akce je posouzení hříbat narozených v ČR všech plemenných knih za účasti zkušených českých a německých komisařů. Tento den proběhne také přehlídka tříletých klisen. I v tomto případě budou pohyb a typ posuzovat čeští a němečtí komisaři.

 

Další informace naleznete na webových stránkách pořadatele ZDE. Startovní a výsledkové listiny budou dostupné v záznamu, viz odkaz níže.




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE