reklama 11C

Záchrana koně pomocí nové sítě na Berounsku

Jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Beroun zasahovala ve středu 14. prosince dopoledne při záchraně zalehnutého koně v obci Loděnice na Berounsku. Při zásahu byla opět úspěšně využita speciální záchranná síť určená k záchraně (nejen) koní...
15.12.2016 10:01  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Jak uvádí velitel stanice Beroun HZS Středočeského kraje mjr. Ing. Pavel Šimek, jednalo se o klisnu ve venkovním boxu, která ležela na boku a nebyla schopna pohybu. „Místo události bylo nepřístupné pro těžkou techniku. Samotný zásah ve stísněném prostoru boxu tak byl proveden ručně, pouze za využití lezeckého vybavení a techniky. Na přání veterinární lékařky, která se na zásahu rovněž podílela, zůstala kobylka dále ještě zavěšena.“
 
„Při zásahu byla opět úspěšně využita speciální záchranná síť určená k záchraně koní a dalších velkých zvířat, kterou si profesionální hasiči z berounské stanice pořídili v letošním roce,“ píše mjr. Ing. Pavel Šimek na webech hzscr.cz a pozary.cz. 
 
Již několik záchranných sítí pro koně bylo pořízeno díky sbírce, kterou organizuje MVDr. Lýdia Čačková. Ve Středočeský kraj navíc v nedávné době pořídil na vlastní náklady dalších 13 sítí!
 
Bližší informace o zmíněné sbírce najdete POD TÍMTO ODKAZEM. Společnost Equinet s.r.o., která je mj. provozovatelem portálů Jezdci.cz a EquiTV.cz, se před několika týdny rozhodla tuto sbírku taktéž podpořit. Podrobnosti přineseme již brzy!
 



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE