reklama 11B

Výrazné Češky i při druhém týdnu na CSI Oliva

Ve španělské Valencii pokračoval druhý závodní týden. Ve dnech 29. - 31. března na start nastoupily i tři české jezdkyně – Barbora Tomanová, Francesca Kolowrat-Krakovská a Anna Kellnerová. Odstartovaly celkem s 12 koňmi a často byly úspěšné...
01.04.2013 21:45  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Tři bezchybné výkony ze tří startů mají na kontě Barbora Tomanová a Sorceress. Foto archiv autorky

 

Soutěže probíhaly opět na úrovni Bronze, Silver a Gold Tour. V každé z nich se konalo několik soutěží, jichž se české mladé jezdkyně účastnily. A úspěšně. Představily se celkem ve 24 soutěžích, v 19 z nich se objevily na první straně výsledkové listiny. Za nejméně vydařený by se dal považovat úvodní páteční den.
 
Nejlepšího českého výkonu dosáhla jezdkyně roku v kategorii děti (2012) Francesca Kolowrat-Krakovská. V sedle Zulianthy Fortuny se v sobotní soutěži do 120 cm umístila na druhé příčce z více jak 60 účastníků.
 
Francesca závodila se svými koňmi výhradně na úrovni Bronze Tour. Kvalitní výkony podávala každý den s Calistou-T, s níž ani jednou nechybovala. Odvezla si tak jedno šesté a dvě osmá místa.
 
V rámci Silver i Gold Tour bojovaly zbylé dvě jezdkyně. Vydařený parkur zajela v pátek Barbora Tomanová s Kohenem. Obě fáze parkuru 140 cm zvládli bezchybně a díky dobrému času obsadili pátou příčku. Na nejvyšší obtížnosti startovala jezdkyně s Cojackem. V páteční Gold Tour na výšce 145 cm postoupili do druhé fáze, v ní se však dvojici tolik nedařilo. Naopak bezchybné konto ze všech tří dnů má s klisnou Sorceress. Na výškách 135 cm v rámci Gold Tour dokončily vždy bez jediného zaváhání. Nejlépe se umístily v sobotu, kdy obsadily 12. příčku.
 
I Anně Kellnerové se několikrát povedl pěkný výsledek. Nejlepších výkonů dosahovala v sedle Kashira, s nímž závodila v Gold Tour. V pátek dokončili na 12. místě, v sobotu byli devátí a v neděli ještě o dvě příčky lepší (vždy 130 cm). To vše bez jediného shození. Jezdkyni se vydařil i sobotní start s Dumolem, neboť po bezchybné jízdě získali osmé místo.
 
Kompletní výsledky naleznete ZDE. Ve Valencii se bude závodit ještě jeden týden.



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE