reklama 11D

Vyjádření Prezidenta Jockey Clubu aneb "Cui bono"

Situace, která nastala v českém dostihovém sportu, se stává nepřehlednou a každý den k ní vznikají nová prohlášení. K věci se ve středu 23. března vyjádřil Prezident Jockey Clubu ČR Dr. Jiří Charvát. Celý článek přinášíme níže…
24.03.2016 12:20  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Ilustrační foto: archiv Jezdci.cz

Vyjádření Prezidenta Jockey Clubu:

 
Vážení čtenáři,
 
není mým zvykem seznamovat veřejnost s obsahem osobních jednání.
Jelikož však spor mezi Jockey Clubem a některými závodišti eskaloval do iracionální roviny a ze strany Jockey Clubu je málo vysvětlován, musím tak učinit.
 
Včera večer, 22. 3., jsem se telefonicky spojil s Petrem Drahošem a předložil jsem mu tuto další nabídku:  „Najděme kompromis ve výši přihlášek a startek ve výši 4 – 4,2 %  a Jockey Club z Fondu majitelů Vám uhradí ¾ vzniklé ztráty.“
 
Podle loňských čísel to znamená  pro závodiště kumulovaný výpadek 2,2 Mio a z Fondu majitelů by závodiště získala 1,65 Mio . Závodiště by nesla tudíž ze svého 0,55 Mio. Lze předpokládat, že tato částka by byla z velké části kompenzována vyšším počtem přihlášených, potažmo startujících koní.
 
Petr Drahošdnes ráno informoval, že časově bude obtížné tento návrh se všemi závodišti projednat. To jsem vzal na vědomí a požádal ho, vrátit se k tématu ve čtvrtek ráno 24. 3., protože celou středu jsem byl mimo kancelář. Současně jsem ho požádal nezveřejňovat do doby negativní prohlášení
 
Zpráva TMM z dnešního odpoledne o zrušení dalšího dostihového dne mne zaskočila.
 
Nerozumím totiž jedné věci. Komu stojí za celkovou částku 500 tisíc korun hazardovat s osudem celé sezóny a sponzory. Porovnejme tuto částku s 8 Mio dotací, které z Fondu majitelů a generálního partnera sponzoruje Jockey Club. Komu vyvolávání této atmosféry prospívá?  Jestliže 500 tisíc korun je neřešitelný problém, můžeme jiných 8 milionů ztratit?
 
Dostihy jsem sponzoroval daleko dřív, než jsem byl v Radě Jockey Clubu. Ale proč dnes, když Rada Jockey Clubu zajišťuje dostihy za 8 Mio Kč a je největším sponzorem, to někdo sabotuje?
 
Pochopitelně sezóna se musí rozběhnout a omlouvám se těm, kterým současnou situací způsobujeme komplikace. Ale pokud existuje možnost běhat a běhat za peníze, pak lepší je vždycky ta druhá. Bez ohledu na to, komu to prospívá.
 
JUDr. Ing. Jiří Charvát
prezident JC ČR
 
Zdroj: www.dostihy.cz



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE