reklama 11C

Vrchol vytrvalecké sezony 2018 souhrnem EquiTV

ikonka

V rámci třídílného speciálního vydání magazínu pro názvem Jezdecký sport jsme pro vás shrnuli nejdůležitější události sezony 2018 v jednotlivých disciplínách. Připravili jsme mimo jiné reportáž z vrcholu vytrvaleckých akcí: MČR a CEI ve Slavošově.
06.11.2018 12:05  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

REPORTÁŽ EQUITV SLEDUJTE V TOMTO ODKAZU

Na vytrvalostní závody jsme v roce 2018 zavítali pouze jednou, a to do severočeského Slavošova. V sobotu 25. srpna se tam konaly mezinárodní závody CEI spojené s mistrovstvím České republiky. V jednohvězdovém CEI, které bylo hodnocené také jako mistrovství juniorů a mladých jezdců, se představilo čtrnáct dvojic. Zahraničním účastníkům se však příliš nedařilo a soutěž tak ovládli Češi. Na třetím místě projela cílem Nikola Nováková v sedle Kertchaka. Na trasu dlouhou 80 kilometrů potřebovala pět hodin a jednu minutu. Lucie Sedláková a Kateřina Suchá svedly boj o prvenství, který vygradoval v závěru poslední etapy. Klisna Lucia Ferra Kateřiny Suché měla v cílové rovince karambol a dvojice tak dojela nakonec druhá.

Mistryní České republiky a zároveň vítězkou jednohvězdové mezinárodní soutěže se stala Lucie Sedláková s hřebcem AE Egyptian Hakeem. Jejich výsledný čas měl hodnotu čtyři hodiny, dvacet devět minut a deset sekund.

Seniorské mistrovství se jelo na trase dlouhé 120 kilometrů rozdělené do čtyř etap. Soutěž byla spojená s mezinárodní kategorií CEI2*. Ani jedna ze dvou zahraničních účastnic cílem neprojela. Fareah Al Wagayan ze Spojených arabských emirátů skončila v sedle Stelly Nani Bint Shir HA na veterinární kontrole po druhé etapě. Na posledním gatu pak vzdala další pokračování německá jezdkyně Alexandra Vogt na koni Franzi Ibn Vroni. Kompletní závod nakonec dokázaly překonat jen dvě české jezdkyně. Veronika Myslivečková s hřebcem Felskinem potřebovala na 120 kilometrů bez mála deset hodin a jen tak tak se vešla do minimální průměrné rychlosti 12 km / hod. Dvojice závodila pouze v republikovém šampionátu, a tak si ze Slavošova odvážela titul české vicemistryně. Vítězkou jak mezinárodní dvouhvězdové kategorie, tak i mistrovství republiky se stala Michaela Jakešová. Ta v sedle klisny Pretorie Symphonie absolvovala soutěž za méně než osm a půl hodiny.
 




Štítky: vytrvalostEquiTV
reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE