reklama 11D

Vozatajští mistři ČR Drábek a Juráň nepřemoženi

ikonka

Josef Drábek ve dvojspřeží a Jaroslav Juráň junior ve čtyřspřeží zvítězili při vozatajském mistrovství České republiky v Semicích způsobem start cíl. V žádné ze tří zkoušek totiž nebyli nikým přemoženi. V jednospřeží byl boj o medaile napínavější…
22.07.2018 19:51  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Jaroslav Juráň junior obhájil mistrovský titul ve čtyřspřeží naprosto jednoznačně. Ujal se vedení již po drezuře. Maratonem projel také nejlépe a náskok měl již téměř 40 bodů. V parkuru jej ještě navýšil na bezmála 48 bodů, které jej dělily od druhého Jiřího Nesvačila seniora. Milan Domes při svém premiérovém startu v MČR čtyřspřeží dosáhl na bronzovou medaili. 
 
Ve dvojspřeží Josef Drábek předváděl velmi stabilní výkony a pokaždé se mu podařilo vyhrát. V závěrečném parkuru nasbíral jen 6 bodů, zatímco druhý Václav Coufalík jich měl dvojnásobek a od prvenství jej v součtu dělilo 15 bodů. Bronz si nakonec odvezl Jaroslav Kohout junior. Ten byl v drezuře čtvrtý, v maratonu i v parkuru třetí za Coufalíkem. 
 
Velmi napínavé vyvrcholení diváci viděli při soutěži jednospřeží. Díky nejlepšímu maratonu byl ve vedení Libor Kurka, ale chyba na úplně poslední překážce parkuru mezi kužely jej stála nejen zlato, ale i stříbro. Musel se tak spokojit s medailí bronzovou. Naopak nejlepší závěr na parkuru měla Markéta Sedlinská. Ta se tak mohla radovat z druhé příčky. Jen o 12 setin lepší bodové skóre měl Jiří Koníř, díky čemuž zvítězil. 
 
Ve dvojspřeží pony předvedla nejlepší drezuru i parkuru Monika Pospíšilová, a přestože v maratonu byla až třetí, celkově jí to na výhru stačilo. Michalovi Kořínkovi totiž nevyšel parkur, do něhož nastupoval jako lídr. Nevelkou ztrátu prohospodařil nejen chybami, ale i překročením času. Erik Zuvač byl nejlepší v maratonu, v parkuru byl třetí a stejné pořadí zaujal i při závěrečném dekorování.
 
Kompletní výsledky najdete v příslušném záznamu závodů. Připravujeme pro vás nezkrácený video záznam!



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE