reklama 11D

Voorn: "Vše je o penězích, lidé se nechtějí učit!"

ikonka

Obrovský ohlas vzbudil na internetu rozhovor s úspěšným nizozemským trenérem Albetrem Voornem poskytnutý HorseTV během soustředění v Šamoríně. Rezonuje v něm mnoho skutečností, které málokdo chce slyšet a málokdo má odvahu otevřeně popsat.
08.01.2018 11:29  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A
Nizozemský trenér Albert Voorn má za sebou úspěšnou jezdeckou kariéru. Stříbrný medailista z olympiády v roce 2000 v Sydney a několikanásobný účastník finále Světového poháru poskytl slovenské HorseTV rozhovor během soustředění, které vedl v Šamoríně. 
 
Zaznívají v něm věty, jež mnozí z jezdecké komunity neradi slyší a málokdo je říká zcela otevřeně. Voorn se netají tím, jak byl nemile překvapen zlobou, kterou v sobě mají mladí jezdci, mluví o mladých dívkách, které svou frustraci z vlastních chyb obrací proti koni.
 
Lidé a mezi nimi i rodiče začínajících dětí jsou posedlí úspěchem a pokrokem, nechtějí pracovat a učit se. Chtějí hned závodit – doslova říká: „sotva sedí na koni a chtějí skákat". Závodí ti, kteří často neumí ani základy. Dodává, že vše ženou kupředu peníze, jímž podléhají pořadatelé a nakonec i trenéři, kteří se z pozice toho, kdo říká, co se má dělat, dostali do pozice toho, kdo poslouchá platícího klienta. A jediný, kdo tím trpí, je kůň…
 
 



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE