reklama 11D

Voltižní zlato na WEG pro Němce a Francouze

ikonka

Na závěr sobotního programu se v Tryonu při Světových jezdeckých hrách rozdávaly medaile ve voltiži. Dvě zlaté medaile putovaly do Německa, jedna pak do Francie. Český tým se rozloučil s WEG výborným šestým dílčím místem…
23.09.2018 08:47  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

I v sobotu jsme měli totiž na startu české zástupce, a to voltižní skupinu ve složení Kateřina Kocurová, Nela Stříbná, Lucie Kubíková, Tereza Czyžová, Kateřina Reslerová a Ema Žurková. Český tým na závěr Světových jezdeckých her předvedl velice vydařenou jízdu a získal vysoké hodnocení 7,745 bodů. To znamenalo sobotní dílčí šesté místo.

Součet všech tří kol pak přinesl českému týmu konečný výsledek 7,160 bodů. České voltižní družstvo se tak rozloučilo s WEG v Tryonu celkovým sedmým místem z dvanácti týmů.

V týmové soutěži si nakonec zlato podrželi Němci, kteří nenechali nikoho na pochybách a v sobotu si jako jediný tým dojeli pro hodnocení nad 9 bodů. Družstvo ve složení Thomas Brüsewitz, Torben Jacobs, Jana Zelesny, Chiara Congia, Justin van Gerven a Corinna Knauf si sobotním výsledkem 9,104 bodů udrželi s náskokem první místo (8,638 bodů). Druhý skončil tým ze Švýcarska (8,433 bodů) před třetími Rakušany (8,198 bodu).

I mezi jednotlivci bylo možné vidět devítibodové hodnocení. V mužské kategorii ho získal Lambert Leclezio, který i přes úvodní třetí a následně čtvrté místo vybojoval zlato. Ve třetí jízdě totiž získal již nejlepší hodnocení, a především pak sobotní známka 9,262 bodů ho vynesla do čela. V průměru získal tento Francouz 8,744 bodů.

Další dvě medailové pozice obsadili Němci. Po prvních dvou jízdách byl ve vedení Thomas Brüsewitz, kterému se méně dařilo především ve třetím kole. Celkově zapsal 8,533 bodů a obsadil bronzovou příčku. Stříbro získal jeho krajan Jannik Heiland, který obdržel 8,606 bodů.

Velice těsné výsledky bylo možné vidět mezi ženami. Kristina Boe nezajela ani v jednom případě nejlépe hodnocenou jízdu, v sobotu pak dosáhla dokonce až na čtvrté nejlepší hodnocení. Konečný zisk 8,388 však přesto stačil této německé reprezentantce na vítězství. Na druhé místo se dotáhla Němka Janika Derks, která za vítězkou zaostala pouze 0,014 bodu. Třetí příčku si pak zajistila Maria Lehrmnann z Rakouska. I v tomto byl bodový zisk opravdu malý, neboť mezi druhou a třetí pozicí bylo pouze 0,011 bodu.

 

Kompletní výsledky naleznete ZDE.

Foto: Martin Dokoupil/FEI, Christophe Tanire/FEI a Lizz Gregg




Štítky: WEGTryonvoltiž
reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE