reklama 11C

Voltižní mistrovství Evropy pro Němce a Italy

Ebreichsdorf hostil během prvního srpnového víkendu vedle voltižního MS juniorů také mistrovství Evropy seniorů. Zlato v individuálních soutěžích i týmech vybojovali Němci, v Pas-de-Deux dominoval italský pár. Více v tiskové zprávě FEI.
08.08.2017 09:22  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Eric Oese získal zlato v kategorii můžu na ME 2017. Foto: FEI / Liz Gregg

Němci ukázali opět během voltižního evropského šampionátu seniorů v Ebreichsdorfu svou převahu. Zlato vybojovali v soutěži týmů, žen i mužů. Nejlepší dvojice z Pas-de-Deux byla z Itálie. 
 
V kategorii žen zvítězila Kristina Boe a získala tak svůj první titul a pro Německo zároveň zlato, které se jim v této kategorii bezmála deset let vyhýbalo. Boe cvičila na koni Don de la Mar pod vedením Winnie Schlüter a za svůj téměř bezchybný freestyle v druhém kole dostala známku 8,398.  Stříbro putuje také do Německa zásluhou Sarah Kay a bronz brala švýcarská jezdkyně Nadja Büttiker.
 
Eric Oese (GER) vyhrál ve velmi těžké konkurenci mužů. Jeho partnery byli lonžér Andras Bässler a kůň Calvador a za svůj výkon obdrželi celkovou známku 8,232. Mistr Evropy z roku 2015 Němec Jannis Drewel tentokrát bral stříbro a na medaili poprvé v kariéře dosáhl Francouz Clément Taillez.
 
Soutěž dvojic Pas-de-Deux ovládli vítězové letošního finále Světového poháru Silvia Stopazzini a Lorenzo Lupacchini z Itálie. Za sestavu na téma samba získali vysoké hodnocení 8,840.
 
V týmech zvítězili Němci, přestože po povinných sestavách byli na třetím místě. Tým, který je složen z vynikajících voltižérů a cvičí pod vedením Patrica Loosera, však zajel skvěle volnou sestavu a nakonec dosáhl až na zlato.
 
 
 



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE