reklama 11A

Vlašicův triumf v Hradištku objektivem EquiTV

ikonka

Prvním kolem odstartoval v sobotu 27. ledna vozatajský Zimní Jezdecký pohár ČJF. V Hradištku u Sadské se dařilo Petrovi Vlašicovi, který ovládl soutěž dvojspřeží i čtyřspřeží. Jeho výkony i jízdy dalších účastníků si můžeme připomenout v reportáži.
01.02.2018 09:57  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

REPORTÁŽ MŮŽETE SLEDOVAT V TOMTO ODKAZU

V sobotu 27. ledna ožila hala jezdeckého areálu v Hradištku u Sadské, kde se odehrálo letošní první kolo Zimního Jezdeckého poháru České jezdecké federace. Pro první body do žebříčku si tam přijeli vozatajové.

Největší zájem byl mezi jezdci o start v kategorii jednospřeží, kam se jich přihlásilo patnáct. V silné konkurenci uspěl Karel Nývlt, který v prvním kole zajel čtvrtý nejlepší výsledek. I přes zaváhání v kole druhém mu výkon stačil na páté místo. Také Markétě Sedlinské vyšla prví jízda o poznání lépe. Průběžně byla dokonce druhá. V další části přišly chyby a jezdkyně klesla na konečnou čtvrtou příčku. Na pomyslný bronz dosáhl Dominik Brumovský. Jemu se naopak lépe dařilo v druhé jízdě, když trasou kombinovaného maratonu projel bez shození. Vyrovnané výkony, při nichž se v každém kole dopustila jediné chyby, vynesly Michaele Lesákové druhý nejvyšší počet bodů. Vítězem letošní zahajovací soutěže singlů je stal Aleš Klička. Zvolil svižné tempo, a přitom chyboval pouze jednou v úvodní jízdě. 

Soutěž dvojspřeží přilákala na start třináct kočárů. Pátý v ní dojel Zdeněk Jirásek, kterému sice nevyšel úvod, v němž míček z kuželu shodil třikrát, ale druhá jízda byla o poznání lepší. Skvělý nástup měl Petr Myslík. V prvním kole totiž nenašel přemožitele. Napodruhé však kupil chyby, což ho posunulo na konečné čtvrté místo. Velmi vyrovnané jízdy předvedl Petr Vlašic. S jedním ze svých párů koní – Arien a Ferdou zaznamenal třetí a čtvrtý nejlepší výsledek. Díky tomu si do žebříčku připsal body za konečnou třetí příčku. Josef Hrouda v úvodní rozjížďce chyboval, měl však velmi dobrý čas. V druhé části soutěže už nezaváhal ani jednou a dojel si pro druhý nejvyšší počet bodů. Kategorii dvojspřeží ovládl Petr Vlašic s dalším svým párem koní – Lordem a Bubinem. Pomohlo mu k tomu hlavně vítězné druhé kolo, kterým projel čistě a nejrychleji ze všech předvedených jízd.

Pětice soutěžících se sešla v královské kategorii čtyřspřeží, a my si připomeneme všechny jejich výkony. Jaroslav Jandl, který v Hradištku plnil současně roli pořadatele, nemohl se svou čtyřkou na startu chybět. První jízdu dokončil jako pátý. V druhém kole však pokračování vzdal a soutěž nedokončil. Konečnou čtvrtou příčku obsadil Milan Domes, jehož známe hlavně jako specialistu na soutěže párů. Se svým čtyřspřežím si s trasou poradil se ctí. Dařilo se mu zejména v prvním kole, v němž zajel třetí nejlepší výsledek. Jiří Nesvačil senior dokončil v Hradištku jako třetí. První část mu s šesti chybami vůbec nevyšla, díky druhé jízdě se však posunul pořadím vzhůru na bronzovou pozici. Naopak čistě s pouhým jedním shozením v obou kolech si poradil s kurzem pro čtyřky Josef Hrouda a dojel si tak pro druhou příčku. Vítězem se stal Petr Vlašic, jenž si tak po triumfu v kategorii dvojspřeží připsal nevyšší počet bodů do žebříčku poháru také v královské disciplíně.

Nezkrácený video záznam všech tří zmíněných soutěží najdete na našich stránkách s adresou www.equitv.cz.




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE