reklama 11D

Vítězství Beerbauma v Chantilly zahýbalo žebříčkem

Německý jezdec Ludger Beerbaum postoupil na druhou příčku v průběžném bodování Longines Global Champions Tour. Stalo se tak poté, co dokázal letos podruhé vyhrát Grand Prix této série. Po Hamburku slavil vítězství 28. května v Chantilly.
29.05.2016 08:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Ludger Beerbaum vyhrál s klisnou Chiarou Grand Prix Chantilly. Foto: LGCT / Stefano Grasso

Ve dnech 27. – 29. května se v Chantilly jede sedmé kolo Longines Global Champions Tour. V sobotu se konala vrcholná soutěž celého mítinku Grand Prix s překážkami do 160 cm. Poté, co v  zvítězil letos podruhé legendární německý šampion Ludger Beerbaumbělkou Chiarou, došlo k posunužebříčku bodování série. Beerbauma zisk plného počtu bodů vystřelil na druhou příčku. Ve vedení je stále jeho krajan Christian Ahlmann. Třetí místo drží Rolf-Goran Bengtsson, jenž ztrácí na Beerbauma jediný bod.

Grand Prix v Chantilly byla nervy drásající bitva. Druhý totiž dokončil další z německých špičkových jezdců Daniel Deusser v sedle First Class van Eckelghem, jehož od Beerbauma dělily v rozeskakování desetiny sekundy. Třetí místo získal Kolumbijec Daniel Bluman s jedenáctiletým hřebcem Conconcreto Apardi.

Padesát dvojic nastoupilodvoukolové soutěži. Kurz parkurudílny Luca Musette vyžadoval pozornost koní. Lehce shoditelné bariéry a kolmé skoky na poctivých mírách, to chtělo precizní skákání. Parkur nabídl také hodně pasáží, kde se dalo cválat dopředu, travnatá aréna v Chantilly je prostorná. Pastí byly i široké oxery, které přicházely po „jedovatě“ postavených kolmých skocích.

Mnoho velkých jmen bylo vyřazeno ze hry hned v prvním kole, včetně lídra bodování LGCT Christiana Ahlmanna, který dojel s Coloritem s pro něj neobvyklými dvěma chybami. Do druhé jízdy nepostoupil ani loňský vítěz Grand Prix Gregory Wathelet a také Meredith Michaels Beerbaum, Patrice Deleveau či Jerome Guery ztratili v prvním kole šance.

osmnácti jezdcůdruhém kole, jej dokázalo překonat bez zaváhání osm, a tak o pořadí Grand Prix rozhodovalo rozeskakování. Polovina startujícíchněm chybovala, čtyři jezdci se však i s rozhodujícím parkurem popasovali bez chyb. Nejpomalejšínich, s časem 39,77, byla vítězka prvního kola v Miami, Edwina Tops-Alexander s koněm Caretina de Joter, takže dokončila na čtvrtém místě. O třicet setin rychlejší byl Daniel Bluman (COL) a dojel si pro třetí příčku. Rozhodovalo se mezi dvěma německými jezdci, o pár desetin pomalejší byl nakonec Daniel Deusser, a vítězem se stal Ludger Beerbaum.

„Když jsem viděl jízdu Daniela Deussera, opravdu jsem myslel, že vyhraje on,“ řekl na závěr soutěže Beerbaum, který dodal, že i když si nejprve nebyl jistý, zda se snažit jít co nejrychleji, rozhodl se jet hop nebo trop. „Chiara je opravdu rychlá, a naprosto se na mohu spolehnout“, zhodnotil vítěztím, že je moc spokojenýprůběhem soutěže i jeho pozicí na žebříčku po sedmém kole.

Kompletní informace z LGCT najdete na web ZDE

Výsledky si můžete prohlédnout TADY

Zdroj: LGCT




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE