reklama 11B

Vítězové technologických inovací na Equitaně 2017

Ve dnech 18. – 26. března proběhl v Essenu v Německu další ročník světoznámého veletrhu Equitana. Při této akci, která je věnována chovu koní a jezdeckému sportu se udělovaly také ceny Inovation Awards. Kdo je získal, se dočtete níže…
30.03.2017 09:56  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

 

Prestižní ocenění jsou při veletrhu Equitana udělována posledních deset let. Komise složená z osmi členů měla za úkol vybrat vítěze z celkem padesáti šesti nominovaných produktů. Finalisté kategorií mají především usnadnit život jezdcům, chovatelům a majitelům koní.
 
V první kategorii stájových, halových technologií a konstrukcí pro závodní arény vyhrála společnost Viebrockreithallen GmbH se svým produktem Alexandra Safety Bumper. Tuto polyuretanovou pěnu lze lehce namontovat do již existujících systémů. Absorbuje nárazy, zlepšuje světelné podmínky prostoru a poskytuje optické vodítko pro koně. Tento vynikající materiál může být využitý i v jiných oblastech, například v motocyklistických přilbách.
 
Stájové a pastevní vybavení a doplňky spadaly do druhé kategorie. Vítězem je Pro-eqi se svou Pro-equi electronic stable label (esl). Jedná se o digitální, stájový komunikační systém s vlastním software. Řeší každodenní problémy ve stáji, zlepšuje komunikaci mezi majiteli, ošetřujícím personálem a manažery. Všechny údaje, jako je například krmení nebo kolika koně, mohou být okamžitě aktualizovány. Program má mnoho jazykových mutací, velká a barevná obrazovka usnadňuje ovládání. Celý systém je prachotěsný, odolný a spotřebuje minimum energie, připojení je bezdrátové.
 
Třetí z kategorií byla zaměřena na krmení a krmné systémy. Se svým Hau hay boxem vyhrála firma Hau GmbH. Z jejího krmného boxu žerou koně déle a v přirozené pozici. Plnění boxu je ze stájové uličky, tento box také zamezuje ztrátám krmení. Porota doporučila výrobu různých velikostí krmného boxu, pro různé kategorie koní.
 
Krmné směsi soutěžily ve čtvrté kategorii. Zde vyhrála Emma Eventing GmbH se svou mokrou kaší My Mash. Kaše splňuje všechny požadavky dnešního krmení. Především je připravena k okamžitému krmení bez dalších kroků, nevyžaduje namáčení, snadno se dávkuje a šetří čas. Vysoký tlak při výrobě ji sterilizuje, kaše je trvanlivá.
 
Pátá kategorie byla určena zdraví a péči. Vyhrál ji desinfekční přípravek Pur-Hocl od společnosti
iHr-Medizingeräte & Vertrieb e.K. Tento nový desinfekční prostředek je ideální také pro desinfekci povrchů. Porota se shodla na tom, že desinfekce stájových prostor je v koňských stájích často zanedbávána. Běžné desinfekční prostředky zanechávají zbytky. Pur-Hocl je vyroben na bázi kyseliny chlorné, která je také produkována v lidském těle. Při umytí se tato sloučenina téměř stoprocentně rozpadá.
Jezdecká móda a bezpečnostní prvky byly v páté kategorii. Zvítězila v ní firma USG United Sportproducts Germany GmbH se svou bezpečnostní vestou Precto Evolution. Vesta není složená z tuhých desek, ale flexibilních pláství. Ty perfektně chrání horní část těla dítěte a jsou velmi pohodlné. Vesta splňuje bezpečnostní normy EN 1621-2. V této kategorii převládaly výrobky firmy USG především pro dospělé jezdce. Tato vesta je vhodná i pro děti od tří let věku, kdy je bezpečně uvede mezi mladé sportovní jezdce.
 
Vybavení pro trénink a ježdění obsadilo sedmou kategorii. Anglická uzdečka ze sedlářství Sattlerei Hennig se systémem Free Motion System (FMS) se stala vítězem této kategorie. Tento výrobek potvrzuje, že inovací nemusí být vždy high-tech řešení. Namísto toho je tato uzdečka ukázkou precizní řemeslné práce. Kombinovaný nánosník uzdečky je řešen tak, aby konce nánosníku byly vypodložené a nerušily zónu horní hranice zubů. Zpracování uzdečky je nenápadné a vynikajícím způsobem sleduje komfort koně.
 
Přepravníky a kamiony na přepravu koní soutěžily v osmé kategorii. Vyhrála firma Humbaur GmbH s přepravníkem Humbaur EquiGuard. Vyniká především „klik“ systémem, který umožňuje rychlé s a snadné uvolnění přepážek při panice koně. Poskytuje maximální cestovní komfort pro koně. Nabízí tři polohy nastavení výšky zábran, pro různé velkosti koní. Nejdůležitějším prvkem je možnost uvolnit příčky u koní z venku, bez použití speciálního nářadí. Porota navrhla doplnit systém zabezpečením, aby nedošlo k samovolnému uvolnění příčky.
 
Nová, devátá kategorie hodnotila ekologicky šetrné výrobky. Joh’s Stübben GmbH získal první místo se svým drezurním sedlem True Nature. Sedlo je vyrobeno z vysoce kvalitní olivové kůže. Tanin, který tato kůže obsahuje, je vyroben z olivových listů. Listy by jinak spadly na zem a byly při sklizni spáleny. Takové řešení je šetrné vůči přírodě a pomáhá zemím, které produkují olivy.
 
Poslední cenou byla zvláštní cena porotců. Cena porotců umožňuje ocenit nové, velmi inovativní výrobky. Kategorii ovládl přípravek Nebuliser for the stable od Viebrockhallen GmbH. Rozprašovač váže prach a odpuzuje hmyz. Tento problém sužuje mnoho stájí. Uživatelé si mohou vybrat automatické nastavení nebo spuštění systému přes aplikaci. Bonusem je ochlazení prostorů stájí při rozprašování.
 

Odkaz na webové stránky Equitana Essen je ZDE




Štítky: EssenEquitana
reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE