reklama 11A

Vítězný Maher v St Tropez a vedoucí Tops-Alexander

ikonka

Sobotní den 2. června přinesl v St. Tropez skokovou Grand Prix, která se jela v rámci série Global Champions Tour. Vítězem této hlavní soutěže se stal Ben Maher, do čela bodování se dostala díky třetí pozici Edwina Tops-Alexander…
03.06.2018 15:31  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Britský reprezentant Ben Maher získal po skvělém výkonu letos již druhé vítězství v rámci série Global Champions Tour. První letošní výhru si připsal v Madridu, podruhé se radoval v Grand Prix právě v Saint Tropez. Tím se však zostřil také boj o umístění v žebříčku.

Ben Maher si za své letošní výborné výkony vysloužil aktuálně druhou pozici, když má na kontě 143 bodů. Lepší je pouze Edwina Tops-Alexander, která se díky třetí pozici v Grand Prix v Saint Tropez ujala vedení. Tato australská reprezentantka si připsala celkem 154 bodů. Na třetí pozici klesl dlouhou dobu vedoucí Scott Brash. Tento Brit má na kontě nyní 131 bodů.

Scott Brash i Edwina Tops-Alexander mají nakročeno k zapsání do historie, pokud se jim podaří potřetí zvítězit. Oba mají na kontě v sedmileté historii seriálu dvě výhry.

„Ben a Scott mají velice dobrou pozici. Snažím se o co nejlepší výsledky a pokud možno dosáhnout na pódium pro elitní trojici. Náročnost těchto soutěží je opravdu veliká a je velkou výzvou. California je nyní dobře naladěná a opravdu ve formě. Já jsem trochu pomalu točila zpátky do dvojskoku, ale ona skákala výborně,“ popsala Edwina Tops-Alexander.

Spokojený Ben Maher mluvil po výhře o svém speciálním koni: „Winning Good je teprve devítiletý a mám opravdu štěstí, že ho mohu nyní jezdit. Doteď jsme měli skvělou sezonu. Už díky Madridu jsem měl jistý start v GC Play Offs, ale tohle mi pomohlo dostat se vysoko v žebříčku“.

V Grand Prix bylo možné na startu vidět nejlepší světové dvojice. Stavitel parkuru Uliano Vezanni připravil opět velice náročný kurz, na němž tyto zkušené dvojice otestoval. Na parkuru nebyl nikde prostor pro chybu a chvilkový odpočinek. Náročný byl trojskok a také dva kolmé skoky za sebou. Právě na nich s připsali 4 trestné body za chybu také Christian Ahlmann či Daniel Deusser.

V průběhu však bylo možné vidět také mnoho úspěšných příběhů a nadšení. Jako první překonal parkur bez trestných bodů Peder Fredricson ze Švédska, který sedlal koně Hansson WL. Vzápětí byl následován Lillie Keenan z USA. Nakonec se do rozeskakování dostalo sedm dvojic, a to včetně Nielse Bruynseelse s Gancia de Muze.

Hned úvodní startující v rozeskakování, Peder Fredricson, dokázal i napodruhé nechybovat. Následován byl Edwinou Tops-Alexander v sedle klisny California, která dokončila v čase 38,78 vteřin. Z vítězství se však nakonec neradovala. Po ní startovali ještě dva jezdci, a právě oni si podělili příčky nejvyšší.

Zatímco Carlos Enrique Lopez Lizarazo s koněm Admara 2 porazil Edwinu Tops-Alexander jen o několik desetin, o více jak vteřinu rychlejší byl nakonec vítězný Ben Maher a Winning Good. Jejich čas se zastavil na hodnotě 37,44 vteřiny.

„Začal jsem si sám říkat, že každým dalším skokem je lepší a lepší. Jsem opravdu pyšný, že mohu sedlat tohoto koně. V Madridu nám tehdy vše vycházelo, jak mělo. Tady to bylo trochu jinak a skoro nic nešlo dle plánu. Ale měl jsem také štěstí. Věděl jsem, že musím být rychlý. Nevím, jak dobře skákal, ale dnes jsem potřeboval i trochu štěstí,“ popsal vítěz.

 

Kompletní výsledky naleznete ZDE.

Zdroj: Tisková zpráva GC

Foto: Stefano Grasso/LGCT




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE