reklama 11B

Vítězní Holanďané při finále Poháru národů

V Barceloně se v podvečer v sobotu 30. září uskutečnilo finálové kolo Poháru národů, do něhož postoupilo osm nejlepších týmů ze čtvrteční kvalifikace. Sílu v tomto kole ukázal holandský tým, když si dojel pouze s jedním trestným bodem pro vítězství…
01.10.2017 10:17  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Holanďané nastoupili do sobotního závěru ve skvělé formě. Závod úspěšně otevřel bezchybnou jízdou Jur Vrieling s Vdl Glasgow V. Merelsnest, na což navázal jedním trestným bodem Michel Hendrix a Baileys. Situaci malinko zkomplikoval Marc Houtzager, když s Sterrehof´s Calimerem inkasoval 4 trestné body za jedno shození. Vše tak záleželo na čtvrtém jezdci, kterým byl Harrie Smolders. Ten však dokázal družstvo podržet a díky bezchybnému výkonu s Don Vhp Z zajistil svému družstvu prvenství.

Holanďané tak navázali na vítězství z Barcelony z roku 2014 a v pětileté historii, kdy se koná finále v Barceloně, si letos dojeli pro druhé prvenství.

Pro nakonec druhé místo si se 4 body na kontě dojel tým Spojených států amerických. Stejný bodový zisk měla i nakonec třetí Belgie, součet časů měl však belgický tým nepatrně horší, což rozhodlo.  Čtvrté místo získali Švýcaři, a to s 8 trestnými body na kontě. O příčku níže se pak umístili Švédi, a to se stejným bodovým ziskem, avšak pomalejším časem.  

Naopak čtvrteční suveréni Kanaďané nevstoupili do sobotní soutěže vůbec dobře a nedařilo se jim ani nadále. Závěrečná nula Erica Lamaze již nezměnila nic na tom, že tento tým po čtvrteční výhře obsadil v sobotu nakonec poslední osmé místo.

Kompletní výsledky naleznete ZDE




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE