reklama 11D

Velký jezdecký den proběhl v Kladrubech

Poslední červnovou neděli, 26. června, připravil Národní hřebčín Kladruby nad Labem slavnostní program pro veřejnost na závodišti hřebčína, kterého se zúčastnilo na 150 koní. Po čtyřleté pauze se Národní hřebčín vrátil k původní tradici…
27.06.2016 09:18  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Fotogalerie Ivan Krejza

…pořádání jedné z nejžádanějších akcí roku, jejíž první ročník se uskutečnil přesně před 70 lety.

 

Začínalo se jiždopoledních hodinách chovatelskou ukázkou. Při této příležitosti byli předvedeni starokladrubští plemenní hřebci bělouši i vraníci a starokladrubské plemenné klisny včetně letos narozených hříbat.

Vyvrcholením celého dne byl čtyřhodinový program, který shlédlo na 2.500 diváků. V programu se mimo jiné objevil „Rej kočárů“, adrenalinová ukázkanázvem Jump & Drive, která kombinuje prezentaci jezdců na koni a jezdců se čtyřspřežími. Nechyběla ani „Jezdecká čtverylka“ při které vystoupilo exkluzivně 20 starokladrubských koní a jezdců najednou nebo předvedení „Uherské pošty“podání dvou dvojic po pěti koních, které mohli diváci naposledy spatřitroce 2012 u příležitosti konání posledního Velkého jezdeckého dneKladrubech nad Labem před rekonstrukcí areálu hřebčína.

Pozvání přijali a hlavního programu se zúčastnili Zemský hřebčinec Písek s.p.o., Zemský hřebčinec Tlumačov s.p.o., Střední škola chovu koní a jezdectví Kladruby nad Labem, Jízdní oddíl městské policie Pardubice, kterýpraxi ve svých službách běžně používá starokladrubské koněNárodního hřebčína a soukromí chovatelé starokladrubských koní.

Jednímnejvíce emotivních vystoupení bylo předvedení volného stáda dvaceti starokladrubských bělek ve cvaludoprovodu jezdců na koních. Kmenové stádo běloušů chované zdehřebčíněKladrubech nad Labem je spoluhřebčínem od roku 2002 vyhlášeno za národní kulturní památku. Jedinečnou atmosféru slavnostního zakončení výjimečné událostidivácích zanechalo závěrečné defilé starokladrubských běloušů zapřažených do unikátního šestnáctispřeží.

Tisková zpráva: Marcela Slavíková




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE