reklama 11D

Velké a těžké pardubické vítězství No Time To Lose

V těžkém terénu se zrodilo šťastné vítězství. Do listiny vítězů se zapsal šestadvacetiletý žokej Jan Kratochvíl s osmiletým hnědákem No Time To Lose. Společně udělali radost Josefu Váňovi staršímu, pro kterého to je jubilejní 10. trenérské vítězství…
09.10.2017 14:31  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

 
…v tomto legendárním dostihu. Kromě šťastného vítěze se na tabuli umístili ještě další dva koně „Váňovců“.
 
No Time To Lose byl označován jako nejšancovější kůň v kvartetu Josefa Váni. Vloni zvítězil v Ceně Vltavy, letos se ve dvou kvalifikacích umístil na druhém místě. Osmiletý hnědák dostihového stáje Paragan tak patřil k černým koním dostihu. „Je to splnění mého snu, ale doufám, že to není zakončení nějaké pohádky. Já bych chtěl párkrát ještě vyhrát,“ usmíval se vítězný žokej Jan Kratochvíl. „Nic lepšího není. Vloni jsem říkal, že Grand Premio je úžasný, ale je to v cizí zemi. Ale náš největší dostih v Česku je snem každého žokeje.“
 
Do dostihu odskočilo devatenáct koní po té, co francouzský realizační tým nakonec škrtl svého favorita Virtus d´Estruval kvůli zdravotním komplikacím žokeje Jana Faltejska. Další smolný ročník má za sebou i žokej Lukáš Matuský, kterému už potřetí za sebou zabránilo ve startu ve Velké pardubické zranění. Do sedla Nikase se místo něj vyhoupl Petr Tůma. Na Taxisu skončila pouť Pareta a Templáře, na Irské lavici dalšího ze sledovaných francouzských reprezentantů Songe d´Estruval. Několik koní bylo svými jezdci v těžkém terénu zastaveno, včetně loňského vítěze Charme Looka či diváky milovaného Nikase.
 
Velkou sílu prokázal třetí z francouzských koní Urgent de Gregaine, kterého jeho žokej Felix de Giles vedl už od Velkého vodního příkopu k vítězství. V cílové rovině je ale předběhl No Time To Lose. „Nástup Francouze byl úžasný, ale možná příliš odvážný. Ale mám radost, že jsme dokázali porazit tak dobré francouzské koně,“ pochvaloval si Josef Váňa. No Time To Lose nakonec soupeřům nadělil více než 20 délek.
 
„Chtěl bych poděkovat týmu pana Váni – ať už vodičkám, ošetřovatelům, Honzíkovi, Pepovi… Myslím, že vyvrcholení toho, co teď proběhlo, mluví samo za sebe,“ řekl dojatý majitel Miloslav Gančárčík novinářům na tiskové konferenci po skončení dostihu.
 
Za dvojicí No Time To Lose a Urgent de Gregaine třetí dokončila jediná klisna letošní Velké pardubické Delight My Fire, která doposud sbírala zkušenosti v zahraničních dílech Crystal Cupu. V tom českém, tedy Velké pardubické, startovala potřetí. Ve velmi dobrém výkonu ji podpořil její stálý jezdec, Švéd Niklas Loven.
 
Čtvrté a páté místo obsadili další dva svěřenci Josefa Váni – velezkušený Zarif s dvojnásobným vítězem Velké pardubické v sedle, žokejem Josefem Bartošem a Ange Guardian, který až do Havlova skoku vypadal na největšího soupeře francouzského Urgent de Gregaine. Vloni ve Velké pardubické doběhl na druhém místě právě s Janem Kratochvílem, letos byl v jeho sedle trenérův syn Josef Váňa ml.
 
Na tabuli se umístili ještě Universe of Gracie s žokejem Jiřím Kouskem a Bridgeur s žokejem Jaroslavem Myškou. Dostih dokončil ještě Kasim s žokejem Marcelem Novákem v sedle.
 
FOTO IVAN KREJZA



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE